Най-актуалното за университетите в чужбина събрано под един покрив на кандидатстудентското изложение "Уча в чужбина"

Най-актуалното за университетите в чужбина събрано под един покрив на кандидатстудентското изложение "Уча в чужбина"

© ДарбиСъдържание от Дарби. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Динамиката на съвременния живот прави хората значително по-мобилни. Все повече млади хора заминават извън пределите на страната, още след завършване на средното си образование, за да се обучават в университет, който ще ги подготви най-добре за успешна професионална реализация.


Традиционно на най-засилен интерес се радват образователните дестинации Великобритания, Холандия и Германия. През последната кампания Австрия си възвърна интереса на кандидат-студентите, който беше отслабнал през последните години. Дания поддържа стабилен интерес макар особености в политиката за прием на датската държава да пренасочват част от кандидатите. Липсата на достатъчно англоезични програми във Франция и Белгия в значителна степен лишава тези дестинации, от интереса който заслужават. В контраст с тях, Скандинавските страни (най-вече Швеция), генерират допълнителен интерес, точно поради увеличеното предлагане на програми с преподаване на английски език и либерализиране на част от приемните процедури. Издигането на Люксембург в световния ТОП 10 за изследователска дейност в областите Икономика и Право засилиха амбициите за прием в този университет, макар изискванията да са сериозни и обучението да се води на два езика.


Най-актуалното за университетите в чужбина събрано под един покрив на кандидатстудентското изложение "Уча в чужбина"

© Дарби ЕООД


Последните месеци донесоха много актуални новини в сферата на европейското висше образование, които са важни в процеса на търсене на най-подходящия университет. От една страна шотландското университетско образование остава безплатно и след BREXIT, от друга Холандия става все по-привлекателна за чуждестранните студенти. В същото време от тази година един от най-големите виенски университети предлага бакалавърска програма, изцяло на английски език, което винаги е било желана перспектива. И тъй като събирането, обобщаването и анализирането на полезната информация не е лесна задача, всички посетители на Изложението на 24 февруари "Уча в чужбина", ще могат да обсъдят възможностите, начините и условията за кандидатстване в лична среща с консултантите на Дарби и представителите на различни Европейски университети.


Кандидатстудентската кампания напредва с бързи темпове, затова не пропускайте последната си възможност (за тази учебна година) за директен контакт с представители на чуждестранни университети и опитните ни консултанти за обучение в чужбина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK