МЕТРО България с отличие за "Най-добър работодател за България 2018"от Top Employers Institute

Съдържание от МЕТРО България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

МЕТРО България с отличие за "Най-добър работодател за България 2018"от Top Employers Institute

© МЕТРО България


Top Employers Institute удостоверява, че даден работодател отговаря на международните стандарти и най-добри работодателски практики в света.
Процесът по сертификация представлява одит на всички процеси и дейности, регламентиращи работата на служителите в една компания.
МЕТРО е една от едва петте компании в България, които могат да се нарекат "Най-добър работодател".


На 15 февруари на официална церемония в Амстердам бяха обявени най-добрите работодатели в света. МЕТРО България е една от организациите получили официална сертификация за "Top Employer Bulgaria 2018" ("Най-добър работодател България 2018") , от Top Employers Institute за изключителната си политика към служителите.


Ежегодното международно изследване, проведено от Top Employers Institutе, отличава водещите работодатели по света: тези, които осигуряват отлични условия за служителите, стимулират и развиват талантите на всички нива на организацията и се стремят непрекъснато да оптимизират практиките по заетостта.


Сертифицирането на най-добрите работодатели става след извършването на сериозен одит и покриване на определени стандарти, като включва проверка на всички процеси и дейности, регламентиращи работата на служителите в една компания. За да се валидира окончателно процесът, резултатите от направения одит се проверяват от трета, независима организация, което гарантира прозрачност и правдивост на оценката. Top Employers Institute оцени МЕТРО Кеш енд Кери България по различни критерии, сред които стратегия за развитие на таланти, планиране на работна сила, обучение и развитие, развитие на лидерски умения, кариера и приемственост, възнаграждения и бонуси, организационна култура и други.


"Дали едно работно място е добро, е въпрос на лична преценка на всеки. Top Employer обаче, е сертификат за качество.", каза Филип Анастасиу, директор "Човешки ресурси" на МЕТРО България. "Той гарантира, че този работодател покрива предварително дефинирани стандарти за работодателски практики. А за мен най-големият плюс е, че сега знаем не само, къде отговаряме на световните стандарти, а и къде са нашите слабости. Това ще ни даде възможност да работим по посока да направим заедно МЕТРО още по-добро място за работа."


Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers Institute, коментира сертификацията така: "От нашето изследване ние установихме, че компаниите, сертифицирани като най-добри работодатели в България за 2018, поставят на първо развитието на своите служители и непрекъснато работят за оптимизирането на практиките си за развитие на хората. МЕТРО Кеш енд Кери България е част от тази група работодатели. С получаването на Top Employer Bulgaria 2018 сертификат МЕТРО и другите български компании могат с право да бъдат прризнати за част от група на най-добрите работодатели в света. Постижение, с което те наистина могат да се гордеят."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK