BILLA България подпомогна реновирането на 5 учебни лаборатории на Софийския университет

Ремонтните дейности са на стойност 270 000 лв.

(от ляво надясно): Проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски", Бойко Сачански, Управител на BILLA България, и акад. Петър Кралчевски, декан на Факултета по химия и фармация

© BILLA България

(от ляво надясно): Проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски", Бойко Сачански, Управител на BILLA България, и акад. Петър Кралчевски, декан на Факултета по химия и фармацияСъдържание от BILLA България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

BILLA България осигури средства за ремонт на 5 учебни лаборатории във Факултета по химия и фармация на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Обновените зали бяха официално открити на тържествена церемония, в която се включиха Бойко Сачански, Управител на BILLA България, проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски", и акад. Петър Кралчевски, декан на Факултета по химия и фармация.


Студентите на Факултета по химия и фармация ще имат възможност да се обучават в модерни лаборатории, оборудвани с всичко необходимо не само за протичане на ползотворен учебен процес, но и за развиване на научно-изследователска дейност. Напълно обновените лаборатории ще създадат условия за запълване на капацитета на специалност "Фармация" с български и чуждестранни студенти.


Бойко Сачански, Управител на BILLA България, приветства представителите на академичната общност на Софийския университет по време на официалното откриване на петте обновени лаборатории;

© BILLA България

Бойко Сачански, Управител на BILLA България, приветства представителите на академичната общност на Софийския университет по време на официалното откриване на петте обновени лаборатории;


"Ние в BILLA България вярваме, че образованието е сред основните и най-важни стълбове на всяка развита държава и затова инвестираме в създаването на една по-добра учебна среда. Това е инвестиция в бъдещето, от която печели цялото ни общество. От ключово значение е студентите да се обучават в условия, които им позволяват да задълбочават познанията си и да развиват потенциала си. Убедени сме, че петте обновени лаборатории във Факултета по химия и фармация ще помогнат на младите хора да повишат квалификацията си и да станат по-добри специалисти. По този начин пред тях се създават и по-благоприятни възможности за успешно кариерно развитие", коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.


Обновена учебна лаборатория във Факултета по химия и фармация

© BILLA България

Обновена учебна лаборатория във Факултета по химия и фармация


От Софийския университет "Св. Климент Охридски" оцениха високо съдействието на търговската верига за ремонта и преустройството на петте учебни лаборатории във Факултета по химия и фармация. Част от тях ще се използват за обучение на студенти от професионалното направление "Химически науки".


Дарението за Факултета по химия и фармация е израз на дългосрочната политика на BILLA България да инвестира в обществото и да подпомага развитието на младите хора. Компанията работи активно, за да допринася за подготвянето на качествени кадри за пазара на труда, които да могат да се реализират успешно в България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK