Sofia Service Jam 2018 - да променим света за 48 часа!

Sofia Service Jam 2018 - да променим света за 48 часа!

© Sofia Service JamСъдържание от Sofia Service Jam. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

КОГА се провежда


През уикенда 9-11 март за трета поредна ще се проведе креативната работилница Sofia Service Jam. Tова ще се случи в центъра за дизайн и иновации ‚ГЕНЕРАТОР‘, които ще са домакини и съ-организатори на събитието заедно с екипите на Сдружение ‚|Не|Формално‘ и Service Design Network Bulgaria.


КАКВО e Sofia Service Jam?


Sofia Service Jam е част от най-масивната дизайн работилница от този род - Global Service Jam, която се провежда едновременно в над 100 града в цял свят (вкл. Сидни, Хонг Конг, Берлин, Лондон, Ню Йорк и т.н.) и свързва хиляди хора, които работят за развитието на иновационните услуги и продукти. Те имат за цел да интерпретират глобално зададена тема, която е пазена в тайна до започване на събитието. Работилницата се провежда един уикенд, през който участниците биват въвлечени в процеса на групово разработване на иновативни продукти свързани с дизaйна на нова услугa или подобряване на съществуваща такава. За целта опитни ментори подпомагат процеса със съвети и насоки.


Какво е Jam? Представете си Jam session в музиката - съби­рате се, носите си инструментите, уменията и отвореното съзнание. Някой задава ритъм и вие започвате да свирите. Не го анализирате, не го дискутирате, а просто спонтанно се наслаждавате. Прехвърляте вашата импровизация на някой друг и тръпнете в очакване на това, което ще се вър­не обратно при вас. Заедно създавате нещо, което никой от вас не може да създаде по отделно. Паралелно науча­вате нови неща, откривате повече за самия себе си, подо­брявате уменията си и същевременно се забавлявате.


Sofia Service Jam работи по същия начин, но не музика­та е вашата импровизация, а идеите. Работите с хора, кои­то не сте срещали преди, прехвърляте си идеи и надграж­дате над тях. Основна цел на събитието е да се изградят и тестват физически прототипи, целящи да се превърнат в реални продукти. Това е основното предизвикателство на Sofia Service Jam - да можете да развиете идеята си, да прототипирате и да планирате по начин, по който да задо­волите всички нужди на евентуалния инвеститор.


ЗАЩО се провежда събитието?


В първите две издания на Sofia Service Jam (2016/2017 г.) участваха 70 души, в това число ментори, учас­тници и организатори. Емоциите и позитивните резултати амбицират организаторите да продължат с развитието на инициативата през 2018, като те отново са подготвили множество изненади и награди за участниците.
Основните причини за провеждане на събитието са:

  1. - създаването на колкото се може повече професионални връзки и формирането на ‘Jam’ общност в България, която да е движеща сила за създаване и реализиране на иновативни идеи;


    - иницииране на идеи, които биха имали живот и след събитието и насърчаване на това те да продължат развитието си самостоятелно или в старт-ъп акселeратор и да се превърнат в реален бизнес/продукт.


Като добър пример може да споменем, че идея зародила се по време на Sofia Service Jam 2017 получи реални измерения, финансиране и в момента е стартиращ бизнес. Повече информация за проекта: тук и тук.


ЗА КОГО е подходящо събитието?


Sofia Service Jam е подходящo събитие за хора с aбсолютно всякакви професионални и любителски интереси. Това е част от концепцията на Jam-а – да се постигне интердисциплинарност на екипите тъй като по този начин се раждат най-гениалните идеи, съчетаващи множество различни гледни точки. Следователно всички хора, които са готови да мислят нестандартно и креативно при разработване на иновативна услуга или подобряване на съществуваща такава, са добре дошли!


Всичко е възможно на Sofia Service Jam, но страхотните емоции и удовлетворението от преживяването са гарантирани! Очакваме ви за един интензивен, продуктивен и вдъхновяващ уикенд Надяваме се той да се превърне в началото на нещо голямо за всеки един от нас!
Let’s jam together!


Началото е на 9ти март от 18:00 ч. в ГЕНЕРАТОР.


За повече информация посетете страницата на Sofia Service Jam във Фейсбук.
Регистрация за събитието можете да направите тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK