BILLA организира благотворителен концерт в подкрепа на Панорамата в Плевен

Уроци по народни танци на паркингите на магазините на BILLA

© BILLA България

Уроци по народни танци на паркингите на магазините на BILLAСъдържание от BILLA България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Благотворителен концерт "Ние обичаме България" в подкрепа на Панорама "Плевенска епопея 1877 г." ще събере на една сцена някои от най-популярните български изпълнители на 22 май в зала "Арена Армеец". Веселин Маринов, Тоника Домини, Дует Ритон, 100 KILA, СкандаУ, Deep Zone Project, Мистерията на българските гласове, Берковската духова музика, ансамбъл "Филип Кутев", Славка Калчева и Поли Паскова припознаха каузата и се съгласиха да участват в спектакъла напълно безвъзмездно.


Концерт "Ние обичаме България" 2018 в подкрепа на Панорама "Плевенска епопея 1877г.

© BILLA България

Концерт "Ние обичаме България" 2018 в подкрепа на Панорама "Плевенска епопея 1877г.


Концертът ще бъде кулминацията на дългосрочната национална кампания на BILLA България "Ние обичаме България" 2018, която цели подпомагането на паметници на културата и природни забележителности, част от Стоте национални туристически обекта. През 2018 г. инициативата ще подкрепи един от най-значимите български символи – Панорама "Плевенска епопея 1877 г.".


Всички средства, събрани от концерта в "Арена Армеец", ще бъдат дарени за обекта. Билетите за спектакъла са на цена 10 лв. и могат да бъдат открити в мрежата на Тикетпро, както и във всички магазини на BILLA в София и Плевен. Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи и като закупи брандирана торбичка за пазаруване от плат на цена от 3.99, като 1 лев от всяка продадена бройка ще отива за каузата.
Кампанията "Ние обичаме България" се осъществява с подкрепата на Министерството на туризма и Община Плевен. Основен медиен партньор е bTV Media Group.


"За трета поредна година BILLA организира голям благотворителен концерт в подкрепа на значима кауза. Надявам се той да има същия успех като предходните два и отново да напълни зала "Арена Армеец". И през 2018 г. ще се насладим на някои от най-хубавите български песни и танци и в същото време ще допринесем за опазването на културно-историческото ни наследство. Това е кауза, зад която е важно да застане цялото ни общество, за да можем да оставим нещо след себе си и да възпитаме у децата си любов към България", коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.


В рамките на кампанията "Ние обичаме България" търговската верига организира безплатни уроци по народни танци на паркингите на магазините си в 18 града в страната. Инициативата ще се провежда всяка събота и неделя от 11 до 12 ч. в периода 17 март – 29 април (без 7 и 8 април, които съвпадат с Великденските празници). Подробен график може да бъде открит на www.billa.bg.


Торбичка за пазаруване, с чиято покупка се дарява 1 лв. за каузата

© BILLA България

Торбичка за пазаруване, с чиято покупка се дарява 1 лв. за каузата


24 магазина в градовете София, Перник, Пазарджик, Самоков, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас, Казанлък, Варна, Разград, Русе, Враца, Плевен, Монтана, Габрово и Ловеч ще посрещнат всички любители на фолклора, които имат желание да научат някои от най-популярните български хора. Инициативата се осъществява в партньорство с местни школи по народни танци, които обучават любители. Целта е те да бъдат подкрепени и стимулирани да продължават да са посланик на българските традиции.


В рамките на инициативата ще бъде организирано състезание между школите, включили се в уроците по народни танци, като наградата за победителите е участие в големия благотворителен концерт в подкрепа на Панорамата в Плевен на 22 май в зала "Арена Армеец".


За кампанията "Ние обичаме България"
"Ние обичаме България" е дългосрочна национална кампания, която цели подсигуряването на финансова подкрепа за едни от най-значимите природни забележителности и паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България. Проектът стартира по идея на BILLA България през 2016 г. с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Основната цел на първото издание на "Ние обичаме България" бе подпомагането на реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка. В рамките на инициативата бяха събрани над 66 000 лв. През 2017 г. кампанията подкрепи друг значим български символ – Мадарския конник, за който бяха дарени повече от 96 000 лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK