"Практикер" удвои асортимента, служителите и продажбите си за три години

Напълно обновеният столичен хипермаркет "Практикер" – Люлин отваря врати на 29 март"

"Практикер" удвои асортимента, служителите и продажбите си за три години

© ПрактикерСъдържание от Практикер. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

За изминалите три години, откакто българската компания "Видеолукс Холдинг" придоби целия бизнес на немската верига за дома и градината в България, "Практикер" бележи сериозен ръст в продажбите и се превръща в пазарен лидер в сектора, като удвоява оборота си. От съществуващите през 2014 г. девет хипермаркета в страната, компанията е обновила и разширила седем обекта и е отворила два нови в градовете Ямбол и Шумен.


След придобиването на "Практикер", "Видеолукс Холдинг" стартира мащабен проект за модернизиране на визията и концепцията на хипермаркетите. Тя включва разширяване на площта на магазините, прилагане на съвременни строителни технологии и материали, както и екосъобразни решения за използваните ресурси. Новите хипермаркети "Практикер" са светли, просторни и имат нова, по-функционална подредба и организация, така че потребителите лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо, за създаването и подобряването на своя дом и градина.


Днес в "Практикер" ще намерите на достъпни цени богат асортимент от над 50 хил. продукта на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта на дома и градината. За изминалите три години компанията удвоява предлаганите артикули, като значително увеличава избора от продукти, произведени в България.


За доброто обслужване и консултация на клиентите, компанията инвестира в непрекъснато обучение за подобряване на уменията и знанията на служителите си, които от малко над 500 през 2014 г., днес наброяват близо 1000 човека. Тяхната основна задача е да бъдат полезни и в помощ на потребителите. За удобство на клиентите си веригата разработва и предлага допълнителни услуги като застраховка "Удължена гаранция" на продуктите, 3D проектиране на бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане.


До този момент с новата концепция и визия работят хипермаркетите "Практикер" в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. На 29 март, четвъртък, отваря врати напълно обновения и модернизиран столичен хипермаркет "Практикер" – Люлин. Той посреща отново своите клиенти в изцяло ремонтирана сграда, разширена с повече от 3500 кв. м. Общата площ на магазина става почти 12 000 кв. м, а за приятното пазаруване ще се грижат близо 100 обучени продавач-консултанта. Реализацията на проекта е дело на строителна фирма "Монтаж Строителни Конструкции" АД.


Плановете на компанията до края на годината включват откриване на обновения хипермаркет "Практикер" във Велико Търново през пролетта и стартиране на реконструкцията на втория столичен магазин "Практикер" - Дружба в края на есента. Предвижда се и разширяване на веригата в нови градове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK