Над 200 души се включиха във Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия в град София!

Над 200 души се включиха във Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия в град София!

© Българската Асоциация по ХемофилияСъдържание от Българската Асоциация по Хемофилия. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На 21 април, Българската асоциация по хемофилия за 3-та поредна година организира Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия, който стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 4-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас и премина под патронажа на Датското посолство в София и Министерство на Здравеопазването.


Над 200 души караха колело в събота сутрин в знак на съпричастност към хората с това заболяване от Пилоните на НДК до началото на Южния Парк , като част от кампанията "Споделянето е сила!" и Велопоход "Заедно" в град София!


Над 200 души се включиха във Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия в град София!

© Българската Асоциация по Хемофилия


Българската асоциация по хемофилия получи подкрепата на Столична Община, Министерство на Здравеопазването, както на Датското посолство, като самият посланик Н.Пр. Сьорен Якобсен откри шествието и кара колело заедно с участниците в София.


Асоциацията получи подкрепата и на множество неправителствени организации, както и на редица публични личности, които споделяха видеа в социалните мрежи, като част от тазгодишната кампания "Споделянето е сила!"


Тази година кампанията премина под надслов "Споделянето е сила", с което бе призован публичния сектор и здравните институции да станат по-колаборативни с неправителствените организации, които работят в посока подобряване на условията на живот на деца, младежите и възрастните в този специфичен случай - пациентите с хемофилия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK