Дехидратация на организма и "туристическо неразположение" мъчат всеки втори българин през лятото

Д-р Сузан Хатипоглу, продуктов мениджър в "Нобел Фарма"

© Ре-Комфорт

Д-р Сузан Хатипоглу, продуктов мениджър в "Нобел Фарма"Съдържание от Ре-Комфорт. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

В началото на лятото специалистите алармират да се подготвим за вирусните, бактериални или гъбични инфекции, които могат да направят почивката ни почти невъзможна.


Статистиката от последните години сочи, че всеки втори почиващ човек или турист страда от така начерената "туристическа диария", която се предизвиква от инфекциозни причинители и може да доведе до остри усложнения за здравето, както при децата така и при възрастните.


Това, че е кръстена "туритическа" не означава, че единствено по време на пътуване може да се появи, сподели Д-р Сузан Хатипоглу, продуктов мениджър в "Нобел Фарма". "Всеки човек, неспазващ основните хигиенни изисквания при хранене и приготвяне на храната, би трябвало да е еднакво застрашен от инфекция с микроорганизми, причиняващи такъв тип неразположение. Също така, последните няколко години се наблюдава заболеваяемост и през зимните месеци, на това, до сега познато като летен проблем забoлояване. Обезводняването на организма е основния патологичен механизъм на това сстояние. В голяма степен то е съпроводено от повръщане, висока температура и намален прием на храна и течности. Всичко това влошава още повече здравето ни.


"Затова трябва да се реагира светкавично и да се използва натурален продукт, хранителна добавка, която да ни даде мигновен резултат и да се чувстваме комфортно", съобщи Д-р Весела Балтова, нутриционист и хомеопат, който се занимава с детокс терапии и хранителни режими. При такова състояние особено за бебета и деца, терапията за лечение трябва да има ефект още след първия прием. Важно е да кажем, че "Ре-комфорт" е натурална хранителна добавка, която е безопасна за децата и бебета над 3 месечна възраст и за цялото семейство.и повлиява веднага влошеното състояние


Д-р Весела Балтова, нутриционист и хомеопат,

© Ре-Комфорт

Д-р Весела Балтова, нутриционист и хомеопат,


За различка от антибиотичните средства, хранителната добавка съдържа бактериоцини, които имат висока степен на специфичност и лекуват избирателно само болестотворните микроби. Ще се чувства комфортно цялото семейство, независимо дали сте на почивка или пътувате, увери д-р Балтова и допълни, че 8 милиарда тиндализирани пробиотични микроорганизми във всяка таблетка, се борят с неразположението и болестотворните микроорганизми.


Благодарение на изцяло натуралния си състав Ре-Комфорт, спомагайки да се справим с проблeма, не води до запек. Състояние, което се достига с най-често препоръчваните антидиарийни лекарствени средства.


Неразположението спира още след първия прием от 2 таблетки от Ре-Комфорт, но е важно да има прием и втория и третия ден ,за да няма рецидив, съветват специалистите.


Въпреки, че квалифицирането на неразположението е "туристическа диария", това не е случайно, защото по време на пътуване хората са по – малко предпазливи по отношение на хигиената на ръцете, често се хранят в движение и няма как да са убедени в качеството на храната и чистотата на местата, които посещават.


Дехидратация на организма и "туристическо неразположение" мъчат всеки втори българин през лятото

© Ре-Комфорт


"Бързината е много важна при въздействието срещу неразположението затова по време на представянето на темата гостите и журналистите на събитието на "Нобел фарма" се състезаваха за най-добро време на картинг пистата в един от големите столични търговски центрове. С много настроение, заредени с качествена информация за предстоящото лято събитието на "малкото хапче за голяма нужда" завърши с награждаване на най-бързите на пистата. Д-р Сузан Хатипоглу връчи медалите на победителите и пожела едно по-комфортно лято на всички.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK