A1 получи сертификат Cisco Select Partner за цялостни ICT бизнес решения

A1 получи сертификат Cisco Select Partner за цялостни ICT бизнес решения


Съдържание от A1. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

А1 е първият телеком в България, който получава сертификат за селектиран партньор на Cisco за предоставяне на цялостни технологични решения за бизнеса. Признанието се дава на компании, които работят за дигиталното развитие на бизнеса и непрестанно инвестират в развитието на компетенциите на своите служители. Това е първа стъпка от поредица такива, чийто стремеж е А1 да се наложи като предпочитан ICT партньор на бизнеса в България.


"Нашата цел е да бъдем лидер в иновациите на пазара като се възползваме от възможностите на дигитализацията в полза на нашите клиенти. Щастлив съм, че ще можем да предоставяме достъп до най-новите технологии още по-бързо и да ги направим максимално полезни за бизнеса", сподели Симеон Донев, старши директор "Маркетинг" на A1 България.


Като част от стратегията на компанията да бъде доставчик на технологични решения, А1 България предлага богато портфолио от телеком услуги, софтуерни, cloud и IoT продукти. За бизнеса, фокус са цялостните ICT решения, включващи както комуникационни и мрежови услуги, така и дейности по IT консултиране и системна интеграция. Дигитализацията на бизнес процесите на нашите клиенти е основна част от стратегията на компанията.


В А1 България работят сертифицирани специалисти, които имат необходимите компетенции за реализирането на комплексни ICT проекти и корпоративни решения, както на етап дизайн на техническото решение, така и на ниво имплементация, проактивно наблюдение и поддръжка.


A1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Телекомът предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително два собствени спортни канала – MAX Sport 1 и MAX Sport 2, cloud и IoT решения на 4,5 милиона клиенти. През 2017 г. A1 България отчита приходи от 431,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 130,1 милиона евро.


A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2017 година са 4,38 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK