200 ученици и студенти ще посетят първия Webit.X с подкрепата на SmartIT

200 ученици и студенти ще посетят първия Webit.X с подкрепата на SmartIT

© SmartITСъдържание от SmartIT. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Талантливи ученици и студенти ще посетят първия Webit.X, а 200 от тях ще имат тази възможност благодарение на компания SmartIT, която ще им осигури безплатен достъп.


Webit.X ще се проведе на 27 юни в зала Арена Армеец от 19:00 ч. Събитието е предназначено за активни и изявени ученици, и студенти с висок успех. Целта му е да даде на младите надежди на България възможност за близък контакт с някои от най-големите съвременни технологични изобретения. Тази възможност ще имат над 5000 младежи, представляващи цвета на България, на възраст между 16 и 23 години. Събитието ще ги докосне до бъдещето. Те ще могат да срещнат хуманоидния робот с гражданство - София, персонална летателна система Iron Man - велосипеда на бъдещето, киборг - симбиоза между човек и машина - "бъдещите подобрени хора" и много други.


Проектът Webit.X е организиран и финансиран от фондация Webit. Партньори са Министерството на Образованието, което ще избере и награди най-трудолюбивите и успешни ученици на България, Министерството на Младежта и Спорта, което подпомага проекта логистично, Националният Съвет на Ректорите и Националните Студентски Съвети, които ще подберат най-добрите и успешни студенти от страната, а патрон на проекта е Кметът на София.


"Ние в Webit знаем, че не можем да накараме насила някой да направи нещо за своето бъдеще, но вярваме, че можем да го вдъхновим да мечтае и така да направи своя живот и живота на много други хора по-добър! Ето за това решихме да създадем този проект - за да вдъхновим бъдещето на България и сме благодарни, че не сме сами и имаме подкрепата на нашите партньори" споделя по време на пресконференцията за събитието председателят на Webit, Пламен Русев.


SmartIT е сред спонсорите на събитието, тъй като "Предприемачеството се крие във всеки от нас. Младите хора са тези, които ще посрещнат далечното бъдеще. Ето защо ние им даваме възможността да подхранят предприемаческия дух в тях, като ги срещаме с технологиите на близкото бъдеще." – споделя Александър Колчев от Смарт Инновейшън Текноложис.


SmartIT е брандът, под който оперира компанията Смарт Инновейшън Текноложис - https://smartit.bg/en-us/

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK