Huawei предлага богата гама от модели, поддържащи услугата VoLTE на Теленор

Съдържание от Huawei. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Huawei предлага богата гама от модели, поддържащи услугата VoLTE на Теленор

Huawei е производителят, който предлага най-богата гама от смартфони, поддържащи новата услуга Voice over LTE (VoLTE), която след 1 август 2018 г. ще бъде налична за частните и бизнес-клиентите на абонаментните планове на Теленор. Глобалният бранд направи практически достъпна за голяма част от своите потребители технологията, чиито тестове започнаха в края на май тази година.


За да имат възможност да използват тази функция, потребителите трябва да притежават устройство, което поддържа VoLTE, да ползват абонаментен план с 4G достъп и да се намират в зона на покритие на 4G мрежата. Функцията не е достъпна за потребителите на предплатени услуги и корпоративните клиенти на Теленор, които ползват някои специфични бизнес-услуги.


Благодарение на VoLTE първоначалното време за свързване между потребители, които ползват технологията, е по-кратко от това в 2G и 3G мрежа. Разговорите са с HD качество и клиентите продължават да използват 4G мобилен интернет по време на разговор, без прекъсване на връзката, като гласовете на събеседниците се чуват значително по-ясно и отчетливо. Разговори с VoLTE качество са възможни, единствено ако и двете страни използват технологията. Важно уточнение е, че обажданията, осъществени чрез VoLTE, няма да черпят от мегабайтите за мобилен интернет – нещо, което през годините е спирало множество потенциални потребители от това да използват функции от подобен тип.


Huawei бързо направи услугата на Теленор съвместима с множество свои модели. Към момента моделите на Huawei, които поддържат VoLTE услугата на оператора, са P10, P10 Plus, P10 Lite, P20, P20 Pro, P20 Lite, Mate 10 Pro Mate 10 Lite, като към тях скоро ще бъдат добавени и други модели на компанията. Необходимо е само да инсталирате последните ъпдейти ида се радвате на по-качествена гласова услуга, без загуба на скоростта на мобилния интернет, докато я използвате.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK