Според Gartner, Huawei изпреварва Apple и по продажби на смартфони към крайни потребители в Q2/2018

Класацията на Gartner затвърждава позицията на Huawei като лидер на пазара на смартфони с отчетен ръст от 38,7% спрямо Q2/2017

Съдържание от Huawei. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Само преди месец в класацията на агенцията за маркетингови проучвания IDC, Huawei се изкачи на втора позиция в света в бизнеса със смартфони за второто тримесечие на 2018 г. Има обаче съществена разлика в начина на измерване на данните според IDC и Gartner. Докато IDC измерват доставените смартфони от вендорите към различните пазари, което реално не отброява реалните продажби, класацията на Gartner отчита точно това – колко са реално продадените устройства към крайния клиент за даден период.


И в двете класации Huawei изпреварва Apple като Gartner ясно подчертава, че през второто тримесечие на тази година глобалните продажби на смартфони са нараснали с 2% в сравнение с второто тримесечие на 2017 г., до общо 374 милиона продадени мобилни устройства. На фона на този минимален ръст, ръстът в продажбите на Huawei устройства надминава 38%.


За последното отчетено тримесечие на 2018 г., Huawei са продали 49.8 милиона устройства и държат 13.3% от световния пазар, a Apple – 44.7 милиона единици и 11.9% пазарен дял.


IDC
Q2/2018
Gartner
Q2/2018
Брой доставени смартфониПазарен дялБрой продадени смартфониПазарен дял
Huawei54 млн.15.8 %49.8 млн.13.3%
Apple41.3 млн.12.1 %44.7 млн.11.9%


В изявление на директора на Gartner, Anshul Gupta споделя, че "Huawei продължава да въвежда иновативни функции в своите смартфони", докато търсенето на iPhone X "започна да се забавя от много по-рано" тази година за разлика от предходните години, когато новите модели iPhone бяха представени.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK