Huawei представи EMUI 9.0, новата операционна система за Android-Pie

Скоро се очаква и стартът на бета тестовете на EMUI 9.0 за България

д-р Уанг Ченглу, президент на отдела по софтуерно инжинерство в HuaweiСтатията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На тазгодишното издание на IFA от Huawei Consumer Business Group (HCBG) представи и EMUI 9.0, най-новият ъпдейт на базираната на Android операционна система на комапнията. Като една от първите системи, актуализирани за Android Pie, EMUI 9.0 предлага страхотно изживяване за потребителите благодарение на своя интуитивен интерфейс и богат набор от функции.


Най-новата операционна система на Huawei е проектирана да бъде максимално удобна и лесна за употреба. Целта е потребителите да имат възможност да извършат желаните от тях операции, преминавайки през възможно най-малко стъпки. EMUI 9.0 функционира с 12,9 % по-бързо от своя предшественик и зарежда приложения значително по-бързо. Тестовете на Huawei установиха, че EMUI 9.0 зарежда Instagram с 12% по-бързо, а Spotify – с 11% по-бързо. Комбинирайки тази скорост с мощта на представения на 31 август процесор Kirin 980, EMUI 9.0 ще предостави несравним комфорт на бъдещите притежатели на смартфоните от серията Huawei Mate 20.


Huawei представи EMUI 9.0, новата операционна система за Android-Pie

© Huawei


На ексклузивното медийно събитие, посветено на премиерата, д-р Уанг Ченглу, президент на отдела по софтуерно инжинерство в Huawei, сподели "Днешните смартфони са толкова претрупани с функции и приложения, че все повече потребители започват да ги намират за натоварващи и се оплакват от ненужно сложните операционни системи. Това ни подтикна да създадем система, която да реши тези проблеми. EMUI 9.0 е създадена в следствие на стремежа ни да направим употребата на нашите устройства по-лесна и приятна. Всяка промяна, като започнем от опростяването на менюто, преминем през оптимизирането на функциите и завършим с новите дигитални елементи, осигурява много приятно изживяване за потребителите. С пускането на пазара на EMUI 9.0 Huawei става един от първите производители, създал система за Android Pie, което говори красноречиво за нашите взаимооотношения с Google".


EMUI 9.0 разполага с GPU Turbo 2.0, второто поколение на технологията за графична обработка на файлове на Huawei, която поддържа повече игри на по-висока скорост. Новата разновидност на системата умее интелигентно да разпределя обема на работа между отделните компоненти, като по този начин извършва функциите на възможно най-висока скорост и същевременно пести енергия. Освен игрите, системата подобрява и други важни елементи на смартфоните като чувствителността на touch-screen сензорите, свързаността към мрежата и още много функции и приложения.


Huawei представи EMUI 9.0, новата операционна система за Android-Pie

© Huawei


Друга важна част от EMUI 9.0 е функцията HiVIsion, която позволява на камерата да разпознава известни картини и географски обекти и да предостави на потребителите информация за тях благодарение на програмата си за добавена реалност. Насочвайки камерата към съответния обект, потребителите ще получават голям обем информация – от история до любопитни факти. EMUI 9.0 притежава също иновативната функция Password Vault, където потребителите могат безопасно да съхраняват своите пароли.


EMUI 9.0 е проектирана да помогне на потребителите да водят здравословен и балансиран живот в цифровата ера. Затова системата идва с ново Digital Balance табло, което проследява кога и какъв капацитет от различните приложения е бил използван, което визуализира метрики за използването на устройството и позволява на потребителите да въведат лимит за престоя си в което приложение пожелаят. EMUI 9.0 предлага и функцията Wind Down, която помага да потребителите да се отпуснат преди сън.


Huawei представи EMUI 9.0, новата операционна система за Android-Pie

© Huawei


На официалната премиера на EMUI 9.0 бе обявено, че системата ще работи на последните устройства на Huawei, а допълнителни функции към нея ще бъдат добавени след премиерата на Huawei Mate 20.
В момента в света вече текат бета тестовете на EMUI 9.0, а съвсем скоро се очаква те да бъдат отворени и за България.


------------------------------------------------------


За Huawei Consumer Business Group
Продуктите и услугите на Huawei се предлагат в повече от 170 страни и са използвани от 1/3 от световното население, правейки Huawei третият най-голям доставчик на мобилна техника в света за 2017. Компанията разполага с 16 изследователски центъра на територията на САЩ, Германия, Финландия, Швеция, Русия, Индия и Китай. "Huawei Consumer Business Group" е едно от трите бизнес звена на бранда и осъществява дейност в областта на мобилните телефони, компютрите и таблетите, преносимите и софтуерните устройства и др. Глобалната мрежа на Huawei е изградена на основата на над 20-годишен опит в телекомуникационната индустрия, като нейната цел е да предоставя най-актуалните технологични иновации на потребителите по света. За повече информация посетете: consumer.huawei.com/bg/


За най-актуалната информация, свързана с Huawei Consumer Business Group България, последвайте ни във:
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK