Huawei предлага по-надеждна защита на личните данни с функцията Private Space

Глобалният бранд усъвършенства защитата на своите смартфони

Huawei предлага по-надеждна защита на личните данни с функцията Private Space

© HuaweiСъдържание от Huawei. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Има моменти, в които е трудно да държим смартфоните си далеч от любопитни погледи. Това, че личната ни информация може да бъде видяна от хората около нас, би могло да доведе до множество неловки ситуации. До това положение може да се достигне много по-лесно ако притежавате нов и атрактивен смартфон, който приковава вниманието на околните. Някои хора дори стигат до там да ви попитат за кода за отключване на екрана, за да могат да разгледат характеристиките и приложенията на телефона ви. Създадената от Huawei функция Private Space ще ви окаже безценна помощ точно в такива моменти.


Private Space представлява специално тайно място на вашия смартфон, където можете да съхранявате своите снимки, документи и всякаква друга лична информация. Функцията ви предоставя две пароли за отключване на екрана – една, която ще ви отведе до стандартната част от интерфейса (Main Space) и друга, която ще ви отведе до вашия Private Space. Да вземем например снимките – изображения, които сте запаметили в Private Space, няма да се показват в галерията на смартфона след като го отключите със стандартния PIN код.


И тук идва моментът за големия въпрос – как се създава Private Space? Доста лесно, всъщност. Необходимо е да следвате няколко прости стъпки:


1. Отключете смартфона със стандартния си PIN код. Това ще бъде вашият Main Space PIN.
2. Следвайте пътеката до тази директория: Settings>Security and privacy>Private space. Там ще откриете панела за настройките на вашия Private Space режим.
3. Натиснете Enable и следвайте инструкциите на екрана, за да въведете вашия Private Space PIN (например 5678).


Huawei предлага по-надеждна защита на личните данни с функцията Private Space

© Huawei


След като активирате режима Private Space отключете смартфона си с помощта на Private Space PIN кода, който току-що сте въвели. Ще забележите, че снимките, които сте направили, докато сте били в Private Space режим, автоматично се съхраняват в новото "безопасно" пространство, а не в обичайната галерия, видима за всички след отключването с Main Space PIN кода.


Важно: Правила за паролите


1. Трябва да използвате един и същ метод за отключване при Main Space и Private Space. Ако обикновено отключвате телефона си с PIN код, то Private Space задължително ще трябва да се отключва по същия начин.
2. Ако паролата на Private Space включва пръстов отпечатък, то той трябва да е част от паролата и на Main Space. В противен случай няма да можете да използвате функцията за разпознаване на пръстов отпечатък при преминаване от едното пространство в другото.
3. PIN кодовете и пръстовите отпечатъци за двете пространства трябва да бъдат различни. Ако например въвеждате код 1234 и отпечатък от палец за достъп до Main Space, то за да влезете в Private Space трябва да въведете рзличен код и отпечатък от някой от другите ви пръсти.


Ако имате неясноти, въпроси или каквато и да е нужда от помощ по този или други въпроси, свързани с използването на вашето Huawei устройство, можете да се обърнете към Центъра за обслужване на клиенти на ул. Леге 6, както и да се възползвате от инициативата Smart Friday за безплатна диагностика и 10% отстъпка за извънгаранционен ремонт.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK