600 нови работни места в сферата на аутсорсинг бизнеса са открити във Варна през последната година

600 нови работни места в сферата на аутсорсинг бизнеса са открити във Варна през последната година

© Innowave SummitСъдържание от Innowave Summit. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

600 нови работни места в сферата на аутсорсинг бизнеса са открити във Варна през последната година. Това обяви кметът на града Иван Портних по време на пресконференция във връзка с предстоящото откриване на дигиталната конференция InnoWave Summit 2018, която ще се състои във Варна на 19 и 20 октомври в Двореца на културата и спорта. Конференцията е важно събитие за града, тъй като развива средата по посока на дигитализацията на бизнеса и обществения сектор в региона.


"Варна заслужава да бъде домакин на конференция от такъв ранг, защото имаме отлична основа, която може да бъде надграждана", каза кметът Иван Портних. Той припомни, че в града има 9 средни училища, с паралелки в областта на информационните и комуникационни технологии, пет университета, които развиват сходни специалности.


"Секторът е перспективен и е важно да привлича млади хора, които искат да се развиват тук", заяви той. Кметът Иван Портних благодари за подкрепата на еврокомисар Мария Габриел, която е потвърдила, че лично ще присъства на конференция Innowave Summit 2018.


600 нови работни места в сферата на аутсорсинг бизнеса са открити във Варна през последната година

© Innowave Summit


От своя страна, организаторите на Innowave Summit 2018 благодариха на местната власт в лицето на кмета на града за усилията, които полага да развива добри условия за бизнес, както и за подкрепата в организирането на събитието. Според Димитър Василев от Български бизнес форуми – организатор на международната дигитална конференция – партньорството между неправителствения сектор, бизнеса и общинската администрация при подобни инициативи показва реални резултати.


"В България има над 380 000 малки и средни предприятия, това са 98% от бизнеса в цялата държава. Между 10 и 11% от всички тези предприятия се намират на територията на Област Варна, а в Общината са регистрирани 29 000 малки и средни предприятия. Най-тъжното от фактите обаче е, че всички тези предприятия искат да бъдат глобални, но не са готови за това. Над 60% от тези предприятия нямат никакво присъствие в дигиталната сфера /без сайт, Фейсбук страница/. Тези, които имат сайт, той не е преведен на английски. Ето защо правим тази конференция – от една страна, показваме, че Варна всъщност има своето място на дигиталната карта и от друга страна, искаме да подпомогнем бизнеса да получи вдъхновение, ноу-хау, както и да чуе как разсъждават големите и успешни компании в тази посока", каза и Николай Петканов, който също е сред организаторите на Innowave Summit 2018.


На дигиталния форум ще участват над 60 топ-лектори от най-големите световни брандове. За два дни хората от бизнеса ще имат достъп до техните презентации и професионален опит, вкл. ще имат възможност за личен разговор и среща с тях. Записаните за участие представители на бизнеса до момента са около 1500 от 23 държави. Основните теми на конференцията са: индустрия 4.0, интернет на нещата, виртуални реалности, нано технологии, блокчейн технологии.


"Специално внимание на форума ще бъде обърнато на жените в дигиталната сфера, сред лекторите ще се включат 6 дами на високи позиции в своите компании, за да послужат като вдъхновение повече жени да потърсят реализация в сферата на информационните технологии", отбеляза още Димитър Василев и обяви: "На 19 и 20 октомври Варна ще се присъедини към семейството на европейските старт-ъп градове. Това е нова инициатива, вкл. за Европа и Варна има честта да е първият град, който ще стане част от тази мрежа".


Станете част от най-мащабната технологична конференция в Югоизточна Европа! Бъдете там, където ще са всички ваши партньори, клиенти, конкуренти и вдъхновители!


Билети за Innowave Summit 2018 – ТУК


Повече за Innowave Summit 2018 – ТУК

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK