Huawei представи серията Mate 20

Новите флагмани на глобалния бранд ще се продават в България от 22 октомври

Съдържание от Huawei. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"
Huawei представи серията Mate 20

© Huawei


Huawei Consumer Business Group представи на специално събитие в Лондон новата си флагманска серия Mate 20, която включва едни от най-очакваните смартфони на годината. Отбелязвайки финдаментален момент в историята на серията Mate, Huawei Mate 20 е олицетворение на думата "иновация". Проектирани в духа на най-новите технологии, новите смартфони от серията Mate 20 вдигат високо летвата за бъдещите представители на този клас.


Серията Mate 20 работи с най-развитата едночипова система до момента – Kirin 980. 7-нанометровата система, притежаваща ядра Cortex-A76 и графичен процесор Mali-G76, предлага по-високи ефективност и оперативна скорост. Животът на устройствата също ще бъде значително по-дълъг благодарение на мощната батерия, както и на технологиите SuperCharge и Wireless Charge.


Подредените в квадратна матрица Leica камери включват широкоъгълен обектив. Потребителите ще могат да виждат не само в по-широка, но и в по-близка перспектива, възползвайки се от функцията за макро фотография. Камерите са подредени в 4-точкова система, която прави Mate 20 различен и разпознаваем дори от разстояние. Хипероптичната конструкция на стъкления капак се заиграва със светлината и сенките, създавайки запленяващи визуални ефекти. Huawei Mate 20 работи с базираната на Android P операционна система EMUI 9, която прави работата с устройството лесна и приятна дори за потребители, които нямат опит с подобни системи.


Смартфоните са налични в размер от 6,39, 6,53 и 7,2 инча, като серията ще включва Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X и Mate 20 RS.


"Смартфоните са важен портал към дигиталния свят. Смартфоните от серията Huawei Mate 20 са проектирани да бъдат най-добрия приятел на потребителя и да му позволят да се наслаждава на невиждано мощна батерия и камера от най-висок клас" сподели Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group.


Водещи технологии в сектора


Макар да е с размерите на нокът, 7-нанометровият Kirin 980 притежава 6,9 милиарда транзистора, което е с 1,6 пъти повече в сравнение с 10-нанометровите конфигурации. В сравнение с Kirin 970 системата притежава 75% по-мощен CPU (централен процесор), 46% по-мощен GPU (графичен процесор) и цели 226% по-мощен NPU (невронен процесор). Ефикасността на отделните компоненти също бележи сериозен ръст – 58% при CPU, 178% при GPU и 182% при NPU. Kirin 980 има ядра Cortex-A76, които са част от трипластовата структира от ядра на процесора, включваща две ултра-мощни, две мощни и четири улра енергийно ефективни ядра. Това позволява на процесора да разпределя ресурсите и оперативното натоварване по възможно най-рационалния начин и така да осигури дълготрайното функциониране на смартфона дори при интензивна работа. Kirin 980 е и първата едночипова система с двоен невронен процесор, което разкрива още по-големи възможности пред мобилния изкуствен интелект.


Huawei Mate 20 Pro е първият смартфон с 4,5 G LTE стандарт от Cat 21, което позволява на потребителите да теглят файлове със скорост до 1,4 Gbps. Той може да се похвали и с най-бързата безжична връзка – снимки с размер от 2GB могат да бъдат изтеглени за около 10 секунди! Mate 20 Pro поддържа и технология за двойно позициониране GPS (L1+L5).


Оsвен безупречно функциониране, смартфоните от серията Mate 20 предлагат и невиждана досега продължителност на живота на батерията. Капацитетът на батерията на Mate 20 е 4000 mAh, този на Mate 20 Pro е 4200 mAh, докато капацитетът на батерията на Mate 20 X възлиза на забележителните 5000 mAh.


Huawei SuperCharge технологията за зареждане работи на изключителните 40W. Като практически пример – когато Huawei Mate 20 Pro бъде включен към SuperCharge зарядно, батерията се зарежда до около 70% за 30 минути. Бързозареждащата технология на Huawei има специален сертификат от TÜV Rheinland за покриване на всички стандарти за безопасно зареждане.


Освен с традиционното зарядно устройство, Mate 20 Pro може да бъде зареждан и безжично благодарение на Huawei Wireless SuperCharge. При използване на този метод батерията бива заредена до около 30% за 30 минути. Друго революционно нововъведение за серията е "Wireless Reverse Charging", което позволява изумителният капацитет на батерията на Mate 20 Pro да бъде споделян безжично с други устройства, което означава, че може със своя Mate 20 Pro да заредите смартфоните на приятелите си, просто като го допрете до тях.


Huawei Mate 20 X притежава уникална охлаждаща система, изградена от графен и притежаваща специално отделение за изпаренията. Това позволява на процесора да продължи да функционира безпроблемно дори по време на многочасова интензивна игра, без това по никакъв начин да пречи на геймърското изживяване. Това е и първият случай в историята, в който графенът е изпозлван за изграждането на охладителната система на смартфон.


Тройната Leica камера предлага много нови перспективи


Надграждайки върху стандартите, постигнати от камерата на серията P20, Mate 20 прибавя към своята камера едно интересно нововъведение – 16-милиметровите широкоъгълни обективи на Leica, придаващи триизмерен ефект на снимките, като по този начин ги превръщат в истински шедьоври. Новата камера е способна да осъществява и макро фотография, т.е, да прави ясни и фокусирани снимки на обекти, разположени само на 2,5 см от нея. Това, заедно с широкоъгълния обектив, превръща тройната камера Leica на серията Mate 20 в истинско явление в света на мобилната фотография. Конфигурацията на Mate 20 Pro е съставена от 40МР главна камера, 20МР широкоъгълна камера и 8МР телефото камера. Трите заедно постигат ефекта на 16-270 мм обектив, като това им позволява да се доближат още повече по качество до професионалните камери.


Изкуственият интелект на серията Mate 20 предлага специален "Кино" режим на камерата. Благодарение на него потребителите могат да регулират оттенъците, наситеността и яркостта на цветовете и по този начин напълно да променят тона на изображението. Режимът има няколко различни типа настройки, сред които Fresh, Suspense, Vintage и Background Blur. С режима "Кино" можете също така умишлено да намалявате наситеността на цветовете в изображението. Изкуственият интелект на Mate 20 предлага и "Portrait Color" видео режим, който може да изолира човешките фигури и да разфокусира цветовете на околните обекти, като по този начин акцентира върху хората на снимката. Функцията на изкуствения интелект "Spotlight Reel" автоматично идентифицира видеоклипове с обща тематика и генерира 10-секунден монтаж от техните най-силни моменти.


Серията Huawei Mate 20 поддържа директно заснемане на снимки и видео в съотношение 21:9, което в сравнение със стандартното съотношение 16:9 предлага по-широка и въздействаща перспектива, която може да се използва за създаване на артистични кино ефекти.


Вграденият в екрана сензор за пръстови отпечатъци на Huawei Mate 20 RS е с по-висока чувствителност, което позволява бързата и лесна работа със смартфона. На дисплея се появява известие всеки път, когато пръстът ви се задържи върху сензора. Щом процесът по автентификация бъде завършен, известието ще се минимизира на заден план.


Huawei Mate 20 Pro и Porsche Design Huawei Mate 20 RS притежават и функция за 3D лицево отключване, при която специални сензори сканират лицето на потребителя за части от секундата и му позволяват да отключва Mate 20 и по този. Усъвършенстваните сензори на подкрепяния от двойния NPU процесор изкуствен интелект извършват тази операция за около 600 ms, като могат да функционират качествено не само при слабо осветление, но и в пълен мрак. Грешните разпознавания от страна на системата са едно на милион.


Удивително бързо зареждане


Създадена с идеята за непрекъсната висока производителност, серията Mate 20 идва с батерии с огромен капацитет, които издържат на цял ден наистина интензивно натоварване. Капацитетът на батерията на Mate 20 е 4000 mAh, този на Mate 20 Pro е 4200 mAh, докато капацитетът на батерията на Mate 20 X възлиза на забележителните 5000 mAh.
Huawei SuperCharge технологията за зареждане работи на забележителните 40W. Като практически пример – когато Huawei Mate 20 Pro бъде включен към SuperCharge зарядно, батерията се зарежда до около 70% за 30 минути. Бързозареждащата технология на Huawei има специален сертификат от TÜV Rheinland за покриване на всички стандарти за безопасно зареждане.


Освен с традиционното зарядно устройство, Mate 20 Pro може да бъде зареждан и безжично благодарение на Huawei Wireless SuperCharge. При използване на този метод батерията бива заредена до около 30% за 30 минути. Друго важно нововъведение за серията е "Wireless Reverse Charging", което позволява изумителният капацитет на батерията на Mate 20 Pro да бъде споделян безжично с други устройства, което означава, че може със своя Mate 20 Pro да заредите смартфоните на приятелите си, просто като го допрете до тях.


EMUI 9 прави живота по-качествен


Смарфтоните от серията Mate 20 функционират с помощта на EMUI 9 – операционна система, базирана на Android P. Благодарение на самоусъвършенстващите се алгоритми на изкуствения интелект, интегрираната система за разпределение на ресурси и високо оптимизирания интерфейс на Android, EMUI 9 помага на Huawei да предостави усещане за "evergreen" – запазва усещането за лекота дори и след продължително ползване.


EMUI 9 е с ергономичен, изчистен дизайн и богат списък с възможни настройки. Новата навигационна система позволява на потребителите да вникнат дълбоко в технологичните тайни на своите устройства, използвайки само прости движения с палец. От своя страна изкуственият интелект предоставя много интересни функции като идентификация на обекти и изчисляване на хранителни калории. Благодарение на функцията 3D Live Object Modeling, потребителите могат да създадат забавен аватар, с когото да общуват или дори танцуват.


Основният ключов елемент който свързва цялата Huawei екосистема е Huawei Share 3.0, който предоставя революционно подобрение във взаимовръзките в устройството, позволявайки на потребители да прехвърлят файлове от смарт телефоните директно към компютрите. Това иновативно решение от Huawei позволява взаимосвързаност на телефона. Huawei революционизира начина, по който хората прехвърлят изображения и клипове. Потребителите вече могат само с едно докосване да установят връзка между своя телефон и компютър и бързо и лесно да споделят своите файлове.


Футуристичен дизайн


Израз на основното ДНК, заложено в серията Huawei Mate, e перфектното съотношение межд FullView диплея, характерен за всички модели от серията, и лекотата, с която приляга в ръката на всеки човек. Всяко устройство е компактно проектирано – от 6,39-инчовия модел Huawei Mate 20 Pro до 7.2-инчовия Mate 20 Х, които могат спокойно да се използват и само с една ръка.


Красотата и грацията на природните елементи е прекрасно отразена в дизайна на смартфоните от серията Huawei Mate 20. Корпусът на Huawei Mate 20 Pro е заоблен от всички осем страни, което прави смартфоните от серията истинско визуално чудо, както и много удобни за държане.
Huawei и Porsche Design гениално комбинират в модела PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS елементи от състезателните писти с ексклузивни материали, които създават супер елегантно устройство със здрава и ергономичен дизайн.


Аранжираната в квадратна матрица камера от задната страна придава на серията Mate 20 уникален и футуристичен вид. Четирите елемента на тройната камера, подредени по двойки в специална матрица, са оградени от полирани метални рамки, които придават авангарден, едновременно стилен и дързък външен вид на устройството. Новите флагмански модели идват в новия изумителното смарагдово зелено, който е толкова брилянтен, както и самия скъпоценен камък. Корпусът на серията Mate 20 има хипероптична структура, която му придава елегантност и издръжливост и го прави много удобен за хващане. Върху покритието не остават петна от отпечатъци, поради което смартфоните от тази серия остават чисти дори след дълго ползване.


Премиерата на Huawei Mate 20 е на 16 октомври в Лондон, а на българския пазар Mate 20 и Mate 20 Pro ще се появи съвсем скоро след това – на 22 октомври, в три цвята – Black, Midnight Blue и Twilight.


Обявените в Лондон препоръчителни цени за всички модели от серията са следните:


- Модел HUAWEI Mate 20 (4GB + 128GB конфигурация) ще се предлага на препоръчителна цена от 799 евро
- Модел HUAWEI Mate 20 (6GB + 128GB конфигурация) ще се предлага на препоръчителна цена от 849 евро
- Модел HUAWEI Mate 20 Pro (6GB + 128GB конфигурация) ще се предлага на препоръчителна цена от 1049 евро


От 26-и октомври 2018, следните модели ще се предлагат на препоръчителни производителни цени на дребно:


- Модел HUAWEI Mate 20 X (6GB + 128GB конфигурация) ще се предлага на препоръчителна цена от 899 евро.


От 16-и ноември 2018, следните модели ще се предлагат на препоръчителни производителни цени на дребно:


- Модел PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS (8GB + 256GB конфигурация) ще се предлага на препоръчителна цена от 1695 евро, а модел PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS (8GB + 512GB конфигурация) ще се предлага на цена от 2095 евро.


Новата серия на Huawei Mate 20 съчетава изящен дизайн, изключително мощно представяне, с които грабва интелигентността на следващото поколение, което прави моделите от серията чудесен партньор и избор на професионалистите, които се стремят към качествен начин на живот.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK