Синемаграфия - изкуство на върха на пръстите ви

Съдържание от Motorola Bulgaria. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Красива снимка или провокативно видео със закачлив текст са ключът към трупането на почитатели и последователи в социалните мрежи - това вече не е тайна за никого. Създаването на интересно съдържание за Facebook и Instagram изисква все по-голяма креативност. Социалните мрежи диктуват актуалните тенденции за представяне на информация, особено рекламна. Най-любопитната в момента, която бързо печели популярност, е синемаграфията. Доскоро тази техника бе достъпна предимно посредством платени приложения, а сега Motorola я предоставя на своите клиенти под формата на фабрично вграден режим на камерата на смартфона. Това им гарантира, че ще могат да изразяват себе си по креативен и атрактивен начин в социалните медии.


Синемаграфиите представляват статични кадри, в които има леко, повтарящо се движение - развяваща се на вятъра коса, отразяващо се във витрина преминаващо такси, капка вода, която се плъзга по току-що измит плод Анимацията е деликатна, едва забележима, а останалите обекти остават замръзнали. Контрастът между статика и движение обаче е ясно изразен и създава визуална илюзия за жива картина или че снимката е част от видеоклип.


Пресечна точка между фотография, изкуство и кино, синемаграфиите се появяват за първи път през 2011 г. благодарение на американските фотографи Джейми Бек и Кевин Бърг, които създават техниката, за да придадат елемент на различност на модните си снимки.


Motorola е първият бранд, който ги използва в маркетингова кампания - за индийския пазар. През 2015 г. смарт часовникът Moto 360 2nd generation е представен с впечатляваща серия от синемаграфии, които въплъщават основните предимства на продукта - да показва на потребителите най-важните новости, без да им се налага да държат телефона си в ръка непрекъснато, и, разбира се, да отчита времето. Такава е и идеята на синемаграфиите - да уловят и вдъхнат живот само на най-важното в кадъра и да запазят по-незначителното в дадения момент статично.


Сега компанията поставя създаването на синемаграфии на върха на пръстите на своите клиенти с два от смартфоните си, излезли на пазара тази година - moto z3 play и представения само преди дни в България - motorola one.


Снимането на поредица от кадри, специалният софтуер, техниката за обработка Всичко това остава в миналото. С любимото Motorola устройство синемаграфиите са готови за миг.


Единственото, което трябва да направите, е да изберете специалния режим за синемаграфия на камерата и да натиснете и задържите бутона за снимане. След това камерата сама предлага подходящ елемент от кадъра, който да анимирате. Ако не ви допада, можете да изберете друг. Ще останете доволни от резултата и ще впечатлите последователите си в социалните мрежи.


moto z3 play се предлага с включен в комплекта модул външна батерия power pack moto mod в "Технополис" на цена от 799 лв., както и във "Виваком" на цени от 589,98 лв. в зависимост от абонаментния план.


motorola one се предлага на българския пазар в "Технополис" на цена от 499 лв. и в "Теленор" за 17,99 лв./месец или 339,99 лв. в брой с план Тотал 24,99.


-------------------------------


За Motorola
Motorola Mobility LLC беше придобита от Lenovo Group Holdings през 2015 г. Всички продукти с марката Moto и Motorola са проектирани и произведени от Motorola Mobility, която е дъщерно дружество на Lenovo.


За Lenovo
Lenovo е $45-милиардна глобална компания, поставена в световната класация на Fortune 500 с визия да се превърне в лидер в сферата на интелигентната трансформация посредством умни устройства и инфраструктура, които осигуряват най-доброто потребителско изживяване. Портфолиото на Lenovo е едно от най-широките в света със свързани продукти, включително смартфони (Motorola), таблети, компютри (ThinkPad, Yoga, Lenovo Legion), работни станции, както и AR/VR устройства и умни решения за дома. Решенията от следващо поколение при центровете за данни на Lenovo (ThinkSystem и ThinkAgile) създават капацитета и компютърната мощ на връзките, които променят бизнеса и обществото. Lenovo работи, за да вдъхнови различното у всеки и да изгради бъдеще, базирано на по-интелигентните технологии, в което всеки преуспява. Присъединете се към нас в LinkedIn, следете ни във Facebook, Twitter (Lenovo Bulgaria), Instagram и Weibo или ни посетете на www.lenovo.com/bg.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK