Кой е Капитан Хигиена и защо влиза в "Час на класа"?

Кой е Капитан Хигиена и защо влиза в "Час на класа"?


Съдържание от Uniliver. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Отскоро един супергерой става част от учителския колектив на няколко училища в град София. Оказва се, че този цветен "рицар" възнамерява да бъде част от образователната система и в други училища в страната, като благодарение на класните ръководители се включва в "Час на класа".


Ролята на Капитан Хигиена е ключова, тъй като запознава децата с основните правила по хигиена. Разказвайки им за микробите и как могат да се предпазят от тях, той образова най-малките и ги мотивира да пазят чистота, а оттам и своето здраве. Зад този ефективен метод за убеждаване на децата в ползата от миенето на ръце и почистването на тоалетната обаче стои много по-мащабна кампания.


"Хигиена за отличници" внася чистота в българските училища


Кой е Капитан Хигиена и защо влиза в "Час на класа"?


Кампанията на Domestos продължава дългосрочните инициативи на марката, като за трета година дава възможност на учители и ученици да се включат в каузата за поддържане и подобряване на хигиенните условия в българските училища.


Кой е Капитан Хигиена и защо влиза в "Час на класа"?


Брандът призовава всички ученици от 1-ви до 4-ти клас да участват в конкурс, чрез който могат да спечелят професионално почистване и реновиране на тоалетните в техните училища. Учителите заедно с техните класове трябва да подготвят рисунка или колаж на тема "Как победих микробите вкъщи или в училище". Проектите се качват на специално създадения сайт cleanschool.bg, където ще участват за спечелването на награди за училището и класа. Проектите са групови и се кандидатства от името на целия клас. Всички училища от челната десетка с най-много събрани гласове от сайта, ще получат продукти от Domestos и Cif, достатъчни за поддържането на чистотата за цяла година.


Кампанията цели да осигури по-чиста среда на учениците, но и да ги образова чрез дейности, съобразени с разбирането и възприятията, характерни за тяхната възраст. Тя включва забавни игри, както и комикс, в който супергероят Капитан Хигиена се бори с микробите. Партньорите на проекта от ЕКОПАК България също се включват с игра, в която участват трите чудовища, които "ядат разделно" – така учениците разбират и как правилно да изхвърлят боклука си, за да поддържат чистотата навън.


Кампанията разчита също на подкрепата на образователната онлайн платформа Уча.се и фондация "Заедно в час". Образователният сайт Уча.се цели да даде достъп на всички ученици до занятия на разбираем език, като предлага всякакви уроци за училище от 1. до 12. клас. Мисията на "Заедно в час" пък е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.
Може да следите всички новини за кампанията "Хигиена за отличници" в официалния сайт cleanschool.bg, както и във Facebook страницата на "Cif & Domestos Bulgaria".


Срок за участие: до 12-ти ноември, 2018 г. включително.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK