Делта Риъл Естейт назначава Алекс Линчев за асет мениджър на мол Делта Планет Варна

Сръбското дружество създава модерен търговски център от последно поколение

Делта Риъл Естейт назначава Алекс Линчев за асет мениджър на мол Делта Планет Варна

© Делта Риъл ЕстейтСъдържание от Делта Риъл Естейт. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Алекс Линчев се присъединява към "Делта Риъл Естейт България" (част от сръбския "Делта Холдинг") в качеството си на асет мениджър от началото на октомври. Главният изпълнителен директор на холдинга Зорана Бурлич споделя, че като представител на сръбския инвеститор в България, Линчев отговаря за всички довършителни дейности и мениджмънта на третия търговски център във Варна. "Уверени сме в своя избор и нямаме търпение да приветстваме Алекс в компанията. Той самият едва ли има нужда от допълнително представяне и е познат партньор на всеки наемател на големи търговски площи в страната."


Делта Риъл Естейт назначава Алекс Линчев за асет мениджър на мол Делта Планет Варна

© Делта Риъл Естейт

Линчев има над 14-годишен опит в недвижимите имоти и бизнеса с фалисити мениджмънт, лизинг, маркетинг и асет мениджмънт във Великобритания и България. През последните осем години отговаря за търговска площ от над 62 хиляди квадратни метра в моловете на една от най-големите строителни компании в Централна и Източна Европа – полската GTC, понастоящем дъщерно дружество на американския инвестиционен фонд "Лоун стар". Като управител на "Галерия Стара Загора", Линчев успява да го стабилизира и паралелно с това превръща "Галерия Бургас" в най-успешния мол извън столицата с над два милиона посетители само през летния сезон, постоянна заетост на отдаваните площи и обекти на международни марки, реализиращи най-големия обем продажби след обектите им в столицата.


Линчев и неговият екип помагат за стъпването в Бургас на международни марки като IKEA, Lidl, CCC, Collective, Nike, Zara, H&M, Starbucks, Sport Vision, G-Star, Guess, Scotch and Soda, Patrizia Peppe, Pinko, Twin Set и много други, успявайки да преодолеят успешно първоначалните затруднения покрай локацията на "Галерия Бургас". През 2017, GTC продава двата търговски центъра на южноафриканския фонд "МАС риъл естейт" и румънската "Прайм кепитъл" в сделка за 62 милиона евро, а Линчев е повишен в асет директор на всички техни придобивки в страната.


Новото му работно място е в българското подразделение на сръбския "Делта Холдинг", който има близо 5 хиляди служители, годишен оборот от над 500 милиона евро и проекти в четири страни за над половин милиард евро. "Делта Риъл Естейт" има дълъг списък от първокласни активи и успешни проекти като двата обекта на търговския център "Делта Сити" в Белград и Подгорица, продадени на южноафриканския инвестиционен фонд "Hyprop" за над 200 милиона евро, хотел "Интерконтинентал" в Любляна, "Краун Плаза Хотел" в Белград, както и най-големите офис сгради и логистични центрове в сръбската столица. Компанията разработва и проект за търговския център "Делта Планет" с площ от 200 хиляди кв. метра в Белград, а също и в Баня Лука (предстоящо откриване през 2019 г.) и втория по големина сръбски град Ниш (строителството е предвидено да започне догодина). "Делта" е бивш собственик и на българската верига "Пикадили", преди да я продаде като част от активите си на белгийската Delhaize Group.


Осем години след началото на строежа на "Галерия Варна", миналата година сръбското дружество го ребрандира на "Делта Планет Варна" и се заема да го обнови до най-високия съвременен стандарт не само като добър търговски микс от наематели (сред които и дебютиращи за града модни марки), но и според философията за ритейлтейнмънт (привличане на посетители и клиенти чрез цялостно изживяване от забавления, интерактивен интериор, оферти и добър търговски микс). С площ от 40 хиляди кв. метра, вторият най-голям мол във Варна отлага на няколко пъти своето откриване, за да обнови интериора и цялостното изживяване в отговори на необходимостта от модерен търговски център от последно поколение. По последни данни молът трябва да отвори през март догодина, а повече подробности за проекта ще бъдат разкрити на нарочна пресконференция в идните седмици.


Делта Риъл Естейт назначава Алекс Линчев за асет мениджър на мол Делта Планет Варна

© Делта Риъл Естейт


Проектът за "Делта Планет Варна" е на стойност от около 120 милиона евро и е реализиран в партньорство с "АП инвестмънтс". Българската компания на добре познатите предприемачи Ангел Ангелов и Петър Дудоленски има широко портфолио от проекти в недвижимите имоти, здравеопазването и търговията. Собствениците са уверени, че новият търговски център във Варна ще отвори с пълна заетост на търговските площи, тъй като за 75% от тях вече има сключени договор. Сред основните наематели са някои от най-успешно представящите се марки като Cinema City, която ще отвори първата 4DX кинозала във Варна, както и селекция от близо 30 достъпни и по-скъпи марки, някои от които дебютни за пазара в морския град. "Делта Планет Варна" ще предложи избор от над 120 търговски обекта във всички ценови категории, като акцентът е поставен върху забавлението, киното и ненадминат избор от храна и напитки.


Делта Риъл Естейт назначава Алекс Линчев за асет мениджър на мол Делта Планет Варна

© Делта Риъл Естейт

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK