София е първата столица в Източна Европа, която ще събере еко мода, храна и козметика на едно място

София е първата столица в Източна Европа, която ще събере еко мода, храна и козметика на едно място

© Sofia Green Fashion DaysСъдържание от Sofia Green Fashion Days

София ще бъде отново домакин на третото издание на "Sofia Green Fashion Days".


Събитието ще отвори врати за посетители на 25 ноември от 11часа в Национален дворец на културата – във фоайето на зала 6А, където ще се проведе еко изложението и различните тематични работилници.
В събитието ще се включат освен участниците от Русия, Италия, Иран Холандия и представители от Бразилия.


Sofia Green Fashion Days е първото по рода си събитие не само на Балканския полуостров, но и в цяла Източна Европа. То събира два пъти годишно производители и дизайнери, които държат на здравословния начин на живот и органичната храна, потребители на био козметика и ценители на дрехи направени от органични и възобновяеми материали.


Инициативата ни беше приветствана от кмета на София и през септември направихме съвместен проект с общината и "Зелени решения София" – кампанията Време е за детокс на гардероба събира ненужните дрехи в рамките на инициативата "European Week for Waste Reduction". След рециклирането от "TexCycle", сме поканили трима дизайнери – Десислава Филева, Александрина Пандурска и Десислава Веселинова, които ще представят колекция от дрехи и чанти за възрастни и деца, създадени изцяло от събрания в рамките на кампанията стар текстил» - сподели създателката на Sofia Green Fashion Days — Наталия Абилдина.


София е първата столица в Източна Европа, която ще събере еко мода, храна и козметика на едно място

© Sofia Green Fashion Days


София е първата столица в Източна Европа, която ще събере еко мода, храна и козметика на едно място

© Sofia Green Fashion Days

Демонстрацията на колекцията ще се проведе на 26 ноември в Национален Дворец на Културата в 19.00ч - в зала 6А и ще бъде открита от Кмета на град София - г-жа Фандъкова.


Освен колекцията от рециклирани материали, посетителите ще видят колекцията от натурален памук с авторски принт от модна къща AZARIA с дизайнер - Десислава Веселинова, The House of Byfield — колекцията от органичен памук на дизайнера от Холандия. EVANTI Fashion House с дизайнер Евелина Дойчинова ще покаже платове от натурална вълна и машинно и ръчно плетени облекла. Младият бранд The Bucket , създаден от Калина Михайлова застава зад идеята за минимум отпадъци и вредни последствия за околната среда при багренето на текстила.


Специален гост на събитието ще бъде Никола Чочев - един от финалистите на тазгодишното издание на "Гласът на България". Свежест в програмата ще внесе детски колектив «МиРеЛа» с диригент Мариела Милеткова.


ПРОГРАМА
Ден първи - 25 ноември 2018 г.


Свободен достъп за посетители.


11:00 ч – Начало на третото издание на Sofia Green Fashion Days. Еко изложение и шоурум до 19 ч.;
16:00 ч. – Коктейл на InterNations и Greataly. Начало на тематичните работилници;
16:00 - 16:45 – Тематична работилница -» Как да се облечем в увереност и да изразим автентичната си същност». Водещ - Райна Хайнеке, имидж консултант, България;
16:45 – 17:30 – Тематична работилница - Освобождаване от стреса, докато рисувате Мандала. Водещ - Татяна Ким, художник, Казахстан;
17:30 – 18:15 – Тематична работилница - Вълна. Меко, екологично и модно. Водещ - Мариела Иванова, дизайнер на бижута, България;
18:15 – 19:00 – Нашето мото Гуа Ра На Антарктика. Какво е това? Водещ - Жулиета Круз, България


Ден Втори - 26 ноември 2018г.
11.00 : 19.00ч - Еко изложение
19.00 - Приветствие на Кмета на гр. София – Г-жа Фандъкова
19:00 ч. – Ревюто на Sofia Green Fashion Days - Пролет–Лято 2019:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK