Какво означава да си 100% вегетариански бранд в козметиката

Съдържание от The Body Shop Bulgaria. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Какво означава да си 100% вегетариански бранд в козметиката


Все повече хора заменят конвенционалната козметика с вегетарианска или веган. Този избор е не само грижа към личното здраве, а и обществен ангажимент към опазването на природата. В допълнение, този вид козметика се произвежда без тестове върху животни и при справедливи условия, осигуряващи поминък и развитие на много местни общности в различни краища на планетата.


Брандът The Body Shop e 100% вегетариански. Това означава че всички продукти са произведени без използването на животински съставки. Независимо от причината, поради която хората избират вегетарианска козметика – те могат да бъдат уверени, че марката никога не е тествала върху животни.


The Body Shop има дългогодишна история като етична марка с траен ангажимент към хуманното отношение към животни и забраната на жестокост при тестването на козметика. Сертифицирана е от Leaping Bunny – международно признат стандарт, който позволява на потребителите с лекота да идентифицират и купуват продукти, които не са тествани върху животни. Марката е известна с мисията си за защита на животните. Неотдавна депозира в ООН искане, подписано от над 8 милиона души от цял свят, с което се цели категорична забрана за тестове върху животни в козметиката завинаги и навсякъде.


Над половината от продуктовата гама на The Body Shop е изцяло веган, например всички четки за грим са 100% веган.


Какво означава да си 100% вегетариански бранд в козметиката


Какво всъщност е вегетариански продукт за красота?


Това е продукт, който не съдържа никакви животински съставки, получени в резултат на убиване на животни. Възможно е обаче да са използвани съставки от животински произход, при добиването на които не са пострадали животински видове. Такива продукти са мед, пчелен восък, ланолин.


Какво означава веган продукт?


Това са продукти, които не съдържат животински съставки – включително мед, пчелен восък или мляко.


Защо не всички продукти с марка The Body Shop са веган?


Брандът използва мед или пчелен восък в повечето си не-веган продукти, заради изключителната ефикасност на тези съставки при влагането им в козметични продукти.


Медът от Етиопия и пчелният восък от Камерун са абсолютно натурални, добити с грижа към природата и местните общности.


Пчелен мед


Медът в продуктите с марка The Body Shop се добива в гората Шека в Етиопия и има характерен, флорален вкус и аромат, тъй като пчелите събират прашец от екзотични диви цветя. Местните пчелари леко опушват кошерите, за да извлекат меда, без да смущават пчелите. Те оставят за пчелите една трета от продукцията на дъното на кошера и по този начин поддържат екосистемата в местността. Емблематични продукти с мед от Етиопия са Подхранваща Маска за лице с Мед и Бронзиращо олио за тяло с Мед.


Какво означава да си 100% вегетариански бранд в козметиката


Пчелен восък


Пчелният восък, влаган в продуктите на The Body Shop, идва от Камерун, където компанията си партнира с местния кооператив Guide D'Espoir от 2009 година насам. Кооперативът е създаден през 2006 година, за да осигури на хората, живеещи в отдалечените райони на Камерун, възможности за препитание. Общността включва близо хиляда пчелари.


Пчеларите от Guide D'Espoir събират пчелен восък от дивите гори, точно както са правили предците им векове наред. Пчеларството допринася за запазването на екосистемата на местността Adamoua, като предлага алтернатива на дърводобива с търговска цел. Пчелните колонии са ключов елемент от здравата екосистема, тъй като пчелите опрашват културите в местните ферми.


Пчелният восък се използва в кремообразни продукти за грижа за кожата за лице и тяло, както и в някои гримове.
Вече над 40 години брандът доказва, че красота може да се създава без жестокост и с грижа за хората и природата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK