В Paysafe имам свободата да експериментирам с нови технологии

Божидар Петров, Senior Software Engineer, Paysafe Group

В Paysafe имам свободата да експериментирам с нови технологии

© PaysafeСъдържание от Paysafe. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Здравей, разкажи ни малко повече за себе си.


Казвам се Божидар Петров и съм Senior Software Engineer в Paysafe. Работя за компанията от около 2 години и половина, иначе съм с над 10 години опит в IT сферата и с толкова на музикалната сцена. Имам компютърно и музикално образование.


По какви проекти работиш в Paysafe?


Откакто съм в Paysafe, имах възможността да стартирам чисто нов продукт за компанията, свързан с Remittance плащания или с други думи - международни трансфери на пари (Skrill money transfer). През 2016 г., когато започнахме работа по този продукт, бяхме само двама души, а сега работят 35 човека. В допълнение, езиците, които основно ползвам, са Java и Angular.


От колко време работиш в Paysafe и какво ти харесва най-много в компанията?


В Paysafe най-якото са хората. Много млади и мотивирани хора, страхотни идеи и най-важното - компанията ти дава възможност да ги реализираш. Споменах ли, че вече имаме и услугата Crypto Exchange? Екипите са self-organized и cross-functional, което означава, че дори и в един малък екип хората имат и/или придобиват уменията, необходими да превърнат една идея в продукт.


Коя е тази част от твоята работа, която те вдъхновява най-много?


Едно от нещата, които много ми харесва е, че инженерите активно участват в измислянето и дизайна на нова функционалност, и не само могат да предлагат технически, но и бизнес решения. Един вид, направо ти се дава възможност да твориш. А когато започваш продукт от нулата, имаш шанса доста да се развихриш.


Кои са трите основни умения, които всеки от екипа според теб трябва да притежава?


За мен ключови са способността за работа в екип, желание да учиш и експериментираш с нови технологии, както и да носиш на майтап.


Кога се чувстваш най-удовлетворен от крайния резултат в работата си?


Да видиш как някоя идея е вече в Production (и работи така както си очаквал, хаха).


Кои са сайтовете, които обичаш да четеш най-често?


Любими са ми Stackoverflow, както и сайтът на Jenkov. В допълнение залагам също на официалните сайтове на Oracle, Spring, Angular. Посещавам различни технически сайтове и блогове, но съм голям фен на добре написаната книга. Има книги, които трябва да бъдат прочетени от всеки, занимаващ се с програмиране. Разбира се, посещенията на конференции, семинари и курсове може да допринесат много в това да си up-to-date.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK