Как да управляваш награди и конкурсни програми по "умен начин"

Как да управляваш награди и конкурсни програми по "умен начин"

© EvalatoСтатията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Да "работиш умно" (от английски - "work smart") в XXI в. се превръща в необходимост за всяка компания или организация, независимо дали става въпрос за огромна корпорация, или прохождащ стартъп. Това е целта и на Evalato - иновативен софтуер, който улеснява и оптимизира работата на мениджърите на награди, грантови схеми, програми за оценка на служители и всеки тип програма, която включва събиране и оценяване на кандидатури.


Oснователите на компанията - Симона Харизанова и Ованес Ованесян са верни последователи на умния начин на работа. Това ги вдъхновява и да създадат платформата.


"Да работиш умно не е само начин на работа, а начин на мислене. Знаейки, че винаги има по-ефективен и бърз начин да постигнеш нещо, ти инстинктивно започваш да търсиш по-креативни решения за всеки аспект от работата си. Самите ние в Evalato "проповядваме" умния начин на работа и се стараем да го предадем нататък", споделя Симона Харизанова.


Как се управлява конкурсна програма по "умен начин"?


Организирането на конкурсна програма е един доста сложен и хаотичен процес без нужното технологично решение. Еvalato рационализира всички етапи и процеси в една такава програма и автоматизира огромна част от работата на организаторите й.


"Голяма част от мениджърите на конкурсни програми в България не ползват такъв тип платформи. Работят по трудния начин - с размяна на безкрайни имейли, с хиляди файлове и десетки папки, огромни екселски таблици и т.н. Това им губи два пъти повече време, а съответно и пари. Липсата на софтуер често води и до чисто човешки грешки, особено във фазата на оценяване на кандидатурите. Evalato елиминира тези проблеми и помага на мениджърите на конкурсни програми да работят много по-ефективно, бързо и продуктивно", споделя Ованес Ованесян.


В Evalato една конкурсна програма може да бъде създадена за минути. Платформата е клауд-базирана и всичко се случва лесно и бързо онлайн за всички участници в конкурсната програма - организатор, кандидати и оценители.


"Еvalato спестява време и усилия не само на мениджърите на конкурсните програми, но и на участниците и журито. И той прави това чрез всеки свой детайл: от функционалностите до дизайна. Нашите клиенти пестят време дори от разучаване на софтуера, защото всичко е изключително интуитивно", добавя още Ованес Ованесян


Платформата помага при управлението на всяка фаза от една конкурсна програма - от създаването й и събирането на кандидатури до оценяването им и анализирането на резултатите.


Едно от предимствата на Еvalato e двустепенният процес на кандидатстване. Кандидатите първо се регистрират за програмата и след това получават достъп до лична онлайн страница, където да създадат, редактират и подадат кандидатурата си в рамките на зададения краен срок. Това доказано увеличава броя и качеството на кандидатурите и намалява процента на отказали се участници.


Сред основните функционалности на платформата са:

● създаване на онлайн регистрационна форма за включване в конкурсната програма или на отделна уеб страница за съответната програма
● автоматично събиране на кандидатурите и управлението им с един клик на мишката
● създаване на конкурсни рундове и възможност за нагласяне на различни критерии за оценка със свои собствени тежест и скала
● автоматизирана комуникация с участници и жури
● маркетинг инструменти
● инструменти за мониторинг, анализ и експорт на данни и резултати от гласуването
● защитени с парола лични онлайн профили за работа за кандидатстващи и оценяващи
● възможност за интеграция с над 1000 приложения и онлайн услуги


С какво Evalato е "по-умен" от конкурентите си


Софтуерът превъзхожда конкурентите си с иновативни функционалности, изключително интуитивен интерфейс и значително по-ниските си цени. Изгодните и гъвкави планове са достъпни за бюджета на всяка организация или фирма.


За разлика от други подобни софтуери, Evalato поддържа над 40 езика и всички възможни валути в света. Това го прави подходящо решение именно за държави като България - със собствен език и валута.


"Да организираш "умно" една конкурсна програма означава и да я адаптираш максимално за аудиторията, която целиш. С Evalato всеки може да организира конкурса си на езика, който използват участниците в него", споделя още Ованес Ованесян.


Най-голямото предимство на платформата според създателите й е, че тя не спира да бъде усъвършенствана.


"Единствената константа при Evalato е, че никога не спира да се развива. Постоянно добавяме нови функционалности според нуждите на клиентите ни", споделя Симона Харизанова


Макар и български продукт, основна част от клиентите на Еvalato са от чужбина, от държави, където индустрии и сектори като човешки ресурси, събития и конкурси, старт-ъп инкубатори и други, са на много високо ниво и от съвсем различен мащаб: САЩ, Великобритания, Австралия, Канада и други.


Сред клиентите на софтуера са имена като: UN, Forbes, Bloomberg, WWF, Red Cross, University of Toronto, American Advertising Federation, Association of Asia Pacific Airlines, BNP Paribas.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK