Американският университет с 4 от 5 първи места в рейтинга на МОН

Американският университет с 4 от 5 първи места в рейтинга на МОН

© АУБГСъдържание от АУБГ. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Учебното заведение затвърди водещата си позиция като качество и успешна реализация


Американският университет в България за поредна година е водещ университет у нас, според новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година. АУБ заема първо място в 4 от общо 5 направления, по които университетът е оценяван от рейтинговата система.


Университетът е официално най-доброто висше учебно заведение по бизнес администрация, икономика, политически науки, журналистика и масови комуникации, а в категорията компютърни науки* АУБ заема второ място, сред общо оценени 51 университета.


АУБ е на първо място в класирането по показател "Реализация на пазара на труда и регионална значимост" във всички 5 направления, оценени от системата, като безработицата сред завършилите "Икономика", "Компютърни науки", "Политически науки и международни отношения" е 0 %. АУБ е абсолютен лидер и по престиж.


Президентът на АУБ д-р Стивън Съливан сподели по повод резултатите:
"Искам да изразя огромни благодарности към нашите преподаватели и служители, които с ежедневната си работа и усилия осигуряват образование на световно ниво и дават възможност на нашите студенти да станат смислени и успешни граждани. Рейтинговите системи са изключително важни, защото дават информация на студентите и кандидат-студентите, както и стимулират университетите в това да бъдат все по-добри и да търсят все по-високи резултати. Те предоставят важна информация на държавните институции за цялостното състояние на образователната система, като помагат за очертаване на цели и приоритети. Въвеждането на такава система в България бе изключително важна стъпка, която е в крак със световните тенденции."


* В текста като направления са използвани названията на специалностите в АУБ. Съответствието между тях и наименованието, използвано в рейтинговата система, вижте тук:


1. Бизнес администрация = Администрация и управление
2. Журналистика и масови комуникации = Обществени комуникации и информационни науки
3. Икономика = Икономика
4. Компютърни науки = Информатика и компютърни науки
5. Политически науки и международни отношения = Политически науки

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK