Водещ трансплантолог ще консултира пациенти с бъбречна недостатъчност и чернодробни заболявания в София

Водещ трансплантолог ще консултира пациенти с бъбречна недостатъчност и чернодробни заболявания в София

© Медикъл ПаркСъдържание от Медикъл Парк. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Проф.д-р Айхан Динчкан ръководител на център за органна трансплантация в група болници Медикъл Парк Турция ще консултира безплатно в София на 31.01.2019г. , адрес : ул.Цар Самуил №1, партер – на ъгъла с бул.Патриарх Евтимий. За да запазите индивидуален час, трябва да позвъните на тел. 0888688805.


Специалистът е извършил над 4000 трансплантации от 2004 г. насам. Първата трансплантация на матка е извършена в трансплантационния център под негов контрол, като медицински директор на отделението. Той е един от хирурзите участвали в екипа за първата лицева трансплантация извършена в Турция .
Проф. д-р Айхан Динчкан е роден през 1972 г. Завършва медицинското си образование през 2004г. със специалност хирургия в Университета ‘’Akdeniz ‘’гр. Анталия, Турция.


През 2009 г. е хабилитиран за доцент, а от 2014 г. е професор.
В периода 2004-2007 г. участва активно в операциите по трансплантация на черен дроб, бъбреци и панкреас.
От 2011 г. проф. Айхан Динчкан е директор на Трансплантационния център и института към Университета ‘’Akdeniz‘’.
Опитът му се опира на над 4000 бъбречни трансплантации - 99,1% от които животоспасяващи и 98,3% с успех в органната трансплантация, като 11% от трансплантациите са педиатрични.Всички трансплантации се извършват по лапароспкопския метод.


Натрупаният опит в чернодробните трансплатции е от над 1000 извършени интервенции, като успехът на животоспасяване при тях е 91,7%.


Проф. Динчкан е известен като специалист при извършването на комбинирани трансплантации на панкреас - бъбрек, бъбрек – сърце, бъбрек – черен дроб. Извършил е и 3 кръстосани бъбречни трансплантации. Комбинираните трансплантации на черен дроб – бъбрек са 14 на брой , 2 са на сърце-бъбрек и 74 - на панкреас-бъбрек .


От 2017 г. проф. Динчкан е директор към Клиниката по трансплантации в болница МЕДИКЪЛ ПАРК БАХЧЕШЕХИР – Истанбул, която отскоро има своя приемна и в София.


Необходимите документи за пациентите, които ще ползват безплатните му услуги са: актуални изследвания,епикриза/и, по възможност преведени на английски език.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK