Роланд Харингс ще заеме поста главен изпълнителен директор на Групата "Аурубис" от 1 юли 2019 г.

Роланд Харингс ще заеме поста главен изпълнителен директор на Групата "Аурубис" от 1 юли 2019 г.

© АурубисСъдържание от Аурубис. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Надзорният съвет на Групата "Аурубис" избра г-н Роланд Харингс (Roland Harings) за нов главен изпълнителен директор на международния медодобивен концерн. Харингс ще встъпи в длъжност от 1 юли 2019 г. и ще наследи Юрген Шахлер (64), който, както бе обявено през декември, ще се оттегли на 30 юни 2019 г.


Роланд Харингс (55) е дипломиран инженер от Рейнско-Вестфалския технически университет, Аахен, Германия. От 2014 г. е главен изпълнителен директор на МКМ Mansfelder Kupfer and Messing GmbH - водеща европейска компания за производство на заготовки от мед и медни сплави, базирана в Хетщед, Саксония-Анхалт. Преди това е вицепрезидент на производителя на алуминиеви продукти Novelis Inc., Атланта, САЩ и оглавява европейското подразделение на компанията за доставки към автомобилната индустрия. Харингс ръководи и разширяването на автомобилните подразделения на Novelis в Китай и САЩ.


"С Харингс, Групата "Аурубис" привлича изключително успешен мениджър с над 25-годишен международен опит в базовите индустрии - алуминий, мед и месинг", заяви председателят на Надзорния съвет на Групата "Аурубис" проф. д-р Фриц Варенхолт. "С познанията си в индустрията, с предизвикателствата и възможностите за бъдещето и със своята убедителна личност, Харингс има точният профил, за да продължи стратегическото развитие на "Аурубис" към мултиметална компания и да го приложи успешно на оперативно ниво", допълни Варенхолт.


"Аурубис" e най-голямата медодобивна група в Европа. "Аурубис България", част от Групата, е втората по големина компания в страната, като осигурява 9% от износа и 6% от вноса на България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK