Михай Войку е новият генерален мениджър на "Каменица" АД

Той пое управлението на компанията от началото на 2019 година

Михай Войку е новият генерален мениджър на "Каменица" АД

© Каменица АДСъдържание от Каменица АД. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Считано от 1ви януари 2019 г., "Каменица" АД – част от една от най-големите пивоварни компании в света Molson Coors, има нов Генерален мениджър.


Михай Войку, бивш директор "Продажби" в румънския бизнес на Molson Coors, пое управлението на първия български пивовар. На новото си назначение като Генерален мениджър Войку ще ръководи цялостната стратегия за развитие на "Каменица" АД и богатото ѝ портфолио от изключителни марки, част от които са местните Каменица, Astika и Бургаско, пражка бира №1 в света Staropramen, белгийската перла Stella Artois, световноизвестната мексиканска бира Corona и много други бирени брандове, предоставящи уникални бирени преживявания.


Михай Войку е новият генерален мениджър на "Каменица" АД

© Каменица АД


Михай Войку е работил за Molson Coors през последните 8 години на различни търговски позиции в румънската бирена компания Bergenbier S.A. Като директор "Продажби" там той е ръководил целия търговски отдел, управлявайки и двата канала за продажби – модерна и традиционна търговия през последните 5 години. На тази си позиция той успява да изгради един от най-силните търговски екипи в бирената индустрия в Румъния, постигайки изключителни резултати и добавяйки стойност както за бизнеса, така и за партньорите.


"Когато за първи път се присъединих към бирения бизнес през 2010 г., България беше мястото, където дойдох да се уча. И това, което научих, го приложих и адаптирах на румънския пазар. Така че много се радвам, че сега ще ръководя и ще мога да допринеса към основополагащата за бирената индустрия в България компания, с повече от 138 години традиции.", коментира новият Генерален мениджър през първите си дни като част от "Каменица" АД.


Михай Войку притежава магистърска степен по Бизнес администрация за професионалисти в сферата на Бизнес управлението от Tiffin University, САЩ, и има задълбочени познания в продажбите и лидерското управление, работейки в тази сфера повече от 15 години. Той е женен, има една дъщеря и обича да пътува и изучава различни екзотични култури из целия свят.


Със задълбочените си търговски познания, опит в продажбите и бизнес нюх, Михай допълнително ще ускори плановете на компанията да изгражда изключителни марки, развива страхотни хора и да следва амбицията да бъде Избор №1 за потребители и клиенти.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK