Геострой АД – 14 години лоялност и качество

Многофункционален Комплекс "Сан Стефано Плаза"

© Геострой АД

Многофункционален Комплекс "Сан Стефано Плаза"



Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Геострой" АД, една от водещите строителни компании в България, посреща 14-годишнината си през февруари с удовлетворение от над 100 качествено изпълнени проекти и с планове за участие в нови стратегически и бизнес проекти в България и чужбина. Лоялен партньор, с богат опит в проектирането и изграждането на транспортна и екологична инфраструктура, brownfield (съществуващи) и greenfield (зелени) проекти в индустриалното и гражданското строителство, "Геострой" може да отговори на високите изисквания и индивидуалните потребности на инвеститори и клиенти - от предварителни проучвания и проектиране през широка гама от строителни услуги.


Геострой АД – 14 години лоялност и качество

© Геострой АД


Историята на "Геострой" АД, част от група ГЕОТЕХМИН, започва през 2005 г. с преустройство и ремонт на неголям хотелски комплекс. Следва нов и сложен обект – изграждане на уникалния Корпус за едро трошене КЕТ -3 в чашата на рудник "Елаците", с който се поставя началото на едно от ключовите умения на компанията – създаването на много добра организация за ново строителство при неблагоприятни природни условия и при действащо производство. През 2018г. "Геострой" изпълни нов проект, с който доказа това свое конкурентно предимство - преустройството и разширението на Американския колеж в София бе извършено качествено и без да се прекъсва учебната дейност. Доказателство за безспорния успех е отличието в престижната класация "Сграда на годината" 2018.


Днес "Геострой" има в портфолиото си изпълнени производствени инсталации, подземни минни съоръжения, две метростанции, хидротехнически съоръжения, депа за отпадъци, пречиствателни станции, пътища, мостове и много други обекти с европейско и частно финансиране. След предсрочното приключване на лот 3.3 на АМ "Струма" между Кресна и Сандански в рамките на консорциум в края на 2018 г., на "Геострой" предстои да завърши и метродепо "Земляне", което ще обслужва влаковете на трети метродиаметър в София.


АМ "Струма" - ЛОТ 3.3., участък "Кресна-Сандански"

© Геострой АД

АМ "Струма" - ЛОТ 3.3., участък "Кресна-Сандански"


В портфолиото на "Геострой" има реализирани проекти, изграждани в съответствие с международния стандарт за устойчиво строителство BREEAM International. Изграденият комплекс "Сан Стефано Плаза" е успешен пример за "зелено" строителство в градска среда. Скоро предстои завършването и на втори многофункционален комплекс.
Сред проектите с обществено значение на дружеството са изграждане и реставрации на православни храмове, някои от които са построени с фирмени дарения, като например строителството на храм "Рождество Христово" в кв. "Младост", ремонта на църквата "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Бисер и други.


На 14 години "Геострой" се гордее със своята бизнес етика, с мисията си на отговорен и социално ангажиран работодател и с висококвалифицирания си екип от над 750 специалисти. Тези предимства, наред с ценния строителен опит и успешните досегашни партньорства с български и чуждестранни фирми, дават оптимизъм за нови хоризонти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK