За пръв път българска финтек компания стъпи в Колумбия

Карта на страните, в които Credissimo работи.

© Credissimo

Карта на страните, в които Credissimo работи.Съдържание от Credissimo. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Лидерът на българския пазар за онлайн кредитиране Credissimo стъпи в Колумбия през януари 2019 година. Финтек компанията вече предлага продуктите си "Credissimo до заплата" и "Credissimo Плюс" на третия най-голям пазар в Южна Америка.


Credissimo има амбицията да внедри високотехнологичните си финансови услуги и в региона на Латинска Америка. След задълбочен икономически и пазарен анализ дружеството избра Колумбия като страна с динамично развиваща се и перспективна икономика с ръст на БВП от 9.5% за последната година, осигуряваща благоприятна среда за международни инвестиции и бизнес развитие, особено във финтек сферата.


"Насочихме се към Колумбия, защото това е многомилионна държава с растяща средна класа, активно младо население и висок процент на проникване на мобилни услуги (105%), съчетано с нисък процент на достъп до банкови услуги (38% имат банкови сметки). В допълнение колумбийското правителство подкрепя прехода към дигитални финансови решения и до голяма степен стимулира прокарването на безкасови транзакции в страната. Вярваме, че продуктите ни са най-подходящите за този пазар", каза Сокол Янков, съосновател и изпълнителен директор на Credissimo.


Потребителите в Колумбия могат да се възползват от първите два продукта, които компанията пусна на пазара: "Credissimo до заплата", онлайн заем в размер от 150 000 (43 евро) до 850 000 песос (240 евро) и срок за изплащане до 30 дни, който предлага решение при спешна нужда от пари в края на месеца и непредвидено забавяне на месечното възнаграждение и "Credissimo Плюс", потребителски онлайн кредит в размер от 300 000 (85 евро) до 2 000 000 песос (565 евро) и срок за изплащане от 3 до 12 месеца, който предлага разсрочено плащане и малки месечни вноски.


Кредитният модел на Credissimo е 100% онлайн. Компанията е първата в България, която въвежда моментално одобрение на заем. Обработката на всяко заявление от клиент е обезпечен от вътрешно разработен, изцяло автоматизиран високоскоростен процес, провеждан от изкуствен интелект. Цялата процедура от подаването на молбата за заем до получаването на сумата отнема не повече от 5 минути.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK