Национални танци, храна и позитивни емоции в Американския университет в България

Национални танци, храна и позитивни емоции в Американския университет в България

© АУБГСъдържание от АУБГ

Уникална атмосфера на 21-вата Международната седмица в АУБ


От днес, 18 февруари, започва Международната седмица в Американския университет в България. Начало на традиционната инициатива ще се даде с представяне на десетките страни, откъдето идват студентите и преподавателите на университета – в аудитория "Андрей Делчев" на Академичен център "Балкански".


Следващото събитие е във вторник. Тогава проф. Роналд Харви ще представи изненадващ метод за разбиране на собствената психология. За какво става дума ще стане ясно по време на публичната лекция в библиотека "Паница". А сряда е денят, посветен на две работилници: танцова и езикова. Те ще послужат за подгряване на вълнуващите събития, които ще се състоят с наближаването на почивни дни.


Национални танци, храна и позитивни емоции в Американския университет в България

© АУБГ


В петък сцената на театър "Карл Джераси" в Студентски център "Америка за България" ще бъде мястото за изява на безброй таланти в конкурса "АУБ търси талант". Всъщност единственото ограничение за демонстрираните умения и заложби е въображението на участниците.


Кулминацията на Международната седмица обаче настъпва в събота, когато се провежда танцовият и кулинарен фестивал. Под покрива на модерната спортна зала студенти и преподаватели от над 40 страни ще представят ястия от националните кухни на родните си държави. Но преди да опитат вкусните гозби, публиката и гостите на АУБ ще се насладят на танцовите умения на студентите, които ще покажат традиционни танци. Събитието събира студенти, преподаватели и гости, които се забавляват заедно.


Президентът на АУБ д-р Стивън Съливан коментира започващата ежегодна Международна седмица така: "Студентите и преподавателите в университета ни са от различни, близки и далечни страни. През годините сме установили, че Международната седмица е сред най-добрите начини да разширим кръгозора си, да научим повече за света, в който живеем, и да се сближим с хора, които, идвайки в Благоевград, стават част от голямото семейство на АУБ."


Можете да се пренесете в атмосферата от предишното издание на Международната седмица в АУБ от тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK