Съветват ни как да се справяме с професионални и лични проблеми

Съветват ни как да се справяме с професионални и лични проблеми

© Гергана РадовичСъдържание от knowbox. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Практическият семинар "Енергийната психология – мост между два свята", е предназначен за активни и работещи хора, както и заемащите мениджърски позиции


Как да се справим с творческите блокажи, да освободим креативната си енергия, да преборим стреса, неудовлетворението и други тревожни симптоми, чрез методите на енергийната психология ТЕС (техники за емоционална свобода), са темите на предстоящия семинар "Енергийната психология – мост между два свята".


Събитието е планирано за 23 февруари 2019 г. в хотел Хемус и е организирано от Гергана Радович – холистичен терапевт, сертифициран преподавател по техники за емоционална свобода, с 15-годишен стаж като авиационен инструктор в областта на авиационния човешки фактор. Инициативата ще се осъществи със съдействието на БАРЕП (Българска асоциация за развитие на енергийната психология).


Общо 12 лектори ще разкрият пред аудиторията как чрез методите на енергийната психология, , могат да се преодоляват трудности или проблеми от различно естество. Независимо дали става въпрос за състояния на стрес или прегаряне на работното място, дали сте мениджър на висока позиция и сте натоварен с огромни отговорности, претърпели сте провал, имате проблеми със съня или се страхувате да се изправите пред публика, вие ще намерите решение за своя проблем. Затова и семинарът е предназначен за тези, които желаят да направят съществена промяна в личния си и професионален живот.


"Случвало ли ви се е да стоите пред празния екран на компютъра и да не можете да напишете дори ред? Или да ви задават въпрос, който изисква вземане на важно решение, а вие да се чувствате объркан? Всеки от нас е преживявал моменти на творчески блокаж или бърнаут, липса на идеи и концентрация, нежелание за работа. Подобни състояния особено отчетливо се проявяват при хората с творчески професии, както и при всички, чиято работа е свързана със създаването на нов продукт. В това число влизат дизайнери, програмисти, писатели, журналисти, поети, сценографи, мениджъри на високи позиции", коментира Гергана Радович.


Животът на милиони хора по света е изпълнен с неудовлетворение, болка и тежък емоционален товар. Физическата болка, емоционалната травма, лошият сън, чувството на неудовлетворение, липса на физическа активност или загуба на мотивация. Но тези проблеми могат да се преодолеят с ТЕС, а в България вече има много добри специалисти в тази сфера.


ТЕС е сравнително нова техника, но е базирана на хилядолетни традиции. Подобно на акупунктурата и акупресурата, при ТЕС с се въздейства върху енергийните меридиани в тялото. Така, чрез потупване с пръстите по точки от тялото и фокусиране върху конкретния проблем, вие работите директно с енергийната и оздравяваща система на тялото. ТЕС е лесен за прилагане и самостоятелно, но сериозните проблеми изискват работа с квалифициран практик.


Основни теми на семинара


Провалът


Всеки е изпитвал усещане за провал и колкото по-значима е поставената цел, толкова по-драматично е чувството за провал след това. Провалът е разрушителен, защото потвърждава най-дълбоките страхове на човека - че не си достатъчно добър/добра. Можем да се справим с тези предизвикателства ефективно, нежно и бързо именно чрез ТЕС, като преборим творческите блокажи, вътрешните ограничаващи вярвания и си възвърнем вярата в собствените сили.


Спиш ли добре? Техники за здрав и пълноценен сън.


Спите ли добре? А спите ли достатъчно? Два въпроса, на които милиони хора по света отговарят с Не. В същото време сънят е най-естественото нещо на света, но и едно от най-подценяваните. Хората, които се оплакват най-много от проблеми със съня са тези, които живеят в най-развитите държави в света – САЩ, Великобритания, Япония, Германия и други. В България, именно Гергана Радович задава този въпрос и това е причината да н работи по книга-ръководство за съня – "По-добър сън, по-добър живот", за да покаже, че всеки може да постигне пълноценен и качествен сън чрез ТЕС. Статистиката сочи, че голяма част от хората, които не си доспиват, са активните хора между 30 и 50 годишна възраст, заети да правят кариера, да отглеждат деца. Но ако не спим достатъчно, паметта ни изневерява, а енергията ни намалява, ставаме раздразнителни, а тялото се опитва да компенсира недоспиването често чрез глад за енергийна храна. Възстановяващите процеси (които протичат докато спим) се нарушавати имунната система отслабва.


Как да говорим уверено пред публика без стомахът ни да се свива, а умът ни да блокира?


Един от най-честите отговори на въпроса от какво се страхувате най-много е "говорене пред публика". Ежедневно сме свидетели как много хора – интелигентни, ясно и свободно изразяващи се в разговор с друг човек – изведнъж блокират, когато трябва да се изправят, за да говорят дори пред малобройна аудитория. Кариери на много мениджъри боксуват на място поради страха им да се изказват на служебни срещи, а в същото време имат блестящи идеи, които остават нереализирани. Това обаче е страх, който лесно се преодолява с ТЕС.


Как да бъдем здрави като използваме връзката между квантовата физика и китайската медицина?


Ако сте част от корпоративния свят, то ежедневието ви несъмнено е динамично, а психическото напрежение, тревожността, необходимостта от спазването на крайни срокове, конфликтите с колегите, хроничната болка са негов верен спътник. Тези проблеми се прехвърлят и върху семейните отношения и режима на живот. Как квантовата физика доказва връзката между физическото тяло, отношението, мислите, емоциите, ще бъде темата на практически насочената лекция.


Как да се научим да познаваме тялото си и сигналите, които то ни изпраща?


Тялото има своя собствена мъдрост и начини за опознаване и реагиране на света, различни от тези на ума. Умът регистрира сигнали подадени ни от сетивата, докато тялото регистрира чувствата ни към дадена ситуация. Точно както зрението и слуха ни осигуряват конкретна информация, чрез ума, така и тялото ни дава отделна обратна обратна връзка. Телата ни имат специална и уникална връзка с нашата реалност, която можем да се научим да използваме чрез нежните и деликатни методи от енергийната психология.


Майчина молитва – ТЕС и АРТ


Молитвата може не само да се произнася, но и да се нарисува. Мислите на майката винаги са обърнати към детето, дали е нахранено, дали е в безопасност. Майките се грижат и защитават детето си още преди неговото раждане и без значение на каква възраст са. С помощта на две енергийни техники – ТЕС и рисуване по метода на Нейрографиката можем да имаме в ръцете си прекрасен начин за подкрепа на децата си. Емоционалната осъзнатост е може би най-важна за майката в трудните моменти, защото чувството на несигурност и вина се предават на детето и то е започва често да боледува, да търси внимание и да става капризно. "Майчина молитва" е практика, която може да се правите навсякъде и по всяко време. Майчината молитва има способността да помага при болести и проблеми и да огради детето от вредни влияния.


Как да привлечем любовта, която ще ни направи щастливи?


Истинска любов се корени именно в любовта към себе си и най-вече в приемането на самите нас. Когато осъзнаем своята собствена вътрешна истина, осъзнаем какво наистина ни кара да се чувстваме себе си, когато приемем себе си такива, каквито сме, тогава се отваряме за истинската любов. ТЕС е вероятно най-лесният начин, чрез който можем да се отърсим от страховете си и да намерим любовта, която заслужаваме.


Кой метод на енергийната психология е за мен? Хората, които сега се сблъскват с енергийната психология срещат трудности да преценят кой е най-подходящият метод за тях. Затова в тази лекция с практическа насоченост ще разгледаме и сравним три различни метода на енергийната психология – Техника за емоционална свобода (ТЕС), Пренареждане на Матрицата и Тета Хийлинг. Ще разберем дали и как те могат да се комбинират помежду си и какво е общото между тях и какво ги отличава един от друг.


Информация за семинара
Билети за събитието мога да се намерят на enepsy.bg
Кога: 23 февруари, от 09.30 до 18.30 ч. Къде: Хотел Хемус, бул. Черни връх 31

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK