БАКБ осигурява по-чист въздух в столицата с екологично чисти автобуси

БАКБ осигурява по-чист въздух в столицата с екологично чисти автобуси

© БАКБСъдържание от БАКБ. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Все по-актуалната тема за силно замърсения въздух в София налага и все по-неотложни мерки за справяне с проблема. Като банка, която приема грижата за околната среда и насърчаването на природосъобразния бизнес за своя мисия, Българо-американска кредитна банка логично направи крачка в тази посока. Банката взе участие в открита процедура за възлагане на обществена поръчка от Столичен Автотранспорт ЕАД с предмет доставка на лизинг на 60 броя газови единични автобуси. Партньорът, с който банката избра да участва в процедурата и вследствие бе сключен договор, е BMC, една от водещите автомобилни компании, предлагащи решения в транспортната индустрия. Лизинговият договор е сключен за срок от 96 месеца, а превозните средства ще бъдат изплащани на равни месечни вноски.


Автобусите с бранда BMC са доставени в края на миналата година и вече се движат по основните и доста натоварени линии на градския транспорт. Това е сериозна заявка за положителна промяна в чистотата на въздуха в столицата ни. Компресираният природен газ, който използват, е с доказани екологични предимства, представлявайки чиста алтернатива на обичайното за градския транспорт дизелово гориво.


С финансирането на екологичните автобуси БАКБ продължава традициите си в поддържането на зеления бизнес, а София уверено върви по пътя на един по-чист и приятен за обитаване град, както за столичани, така и за гостите на града.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK