Acronis Foundation изгражда ново училище и осигурява безопасна среда за обучение на деца в далечен Сенегал

Acronis Foundation изгражда ново училище и осигурява безопасна среда за обучение на деца в далечен Сенегал

© AcronisСъдържание от Acronis. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Четири месеца след като група служители на Acronis отиват в remote village of Soupa Serere в Сенегал, за да направят първа копка за ново училище, то отваря врати за 140 развълнувани момчета и момичета, нетърпеливи да учат и да следват мечтите си. Училището е построено като част от общ проект между Acronis Foundation (организация с нестопанска цел, основана за изграждане на по-интелигентно бъдеще) и buildOn (организация с нестопанска цел, фокусирана върху прекъсване цикъла на бедност, неграмотност и ниски очаквания чрез услуги и образование).


Церемонията по откриването на училището събра семейства, старейшини на селото и гости, всеки от които честваха знанието и удивителните възможности, предложени от новото училище.


"Всичко е свързано с обединяването на сили за по-добро бъдеще за тези деца," каза , Jochen Berger, управляващ директор на Acronis Foundation. "Acronis и неговите партньори от цял свят не само носят надежда, но и същинското средство, за да имат местните момчета и момичета достъп до знанието, позволявайки им да следват мечтите си."


Acronis Foundation изгражда ново училище и осигурява безопасна среда за обучение на деца в далечен Сенегал

© Acronis


С помощта на известните си спортни партньори ROKiT Williams Racing Formula One team и Футболен клуб Arsenal, Acronis Foundation осигури образователни пособия, блузи и футболна игра – благоприятстващи здравното и физическото образование.


"Горди сме, че подкрепяме Acronis Foundation, повишавайки осведомеността и дарявайки екипни сувенири за техните дейностите по набиране на средства. Незабравимо преживяване е да се види радостта в очите на момчета и момичета, желаещи да учат," каза Graeme Hackland, CIO на ROKiT Williams Racing Formula One team, който посети церемонията по откриването.


"Винаги е привилегия да се поддържат местните общности и деца, които обичат футбол," каза Директорът по Комуникации и обществени дела на Arsenal, Mark Gonnella. "Вярваме, че футболът е силата, която може да вдъхнови младежите и да ги научи на ценни умения в живота като екипна работа и уважение. Те се отнасят за други аспекти на техния живот и могат да им помогнат да отключат истинския си потенциал."


Сенегал, държава на западноафриканския бряг, е дом на повече от 13 милиона души с повече от 50 % население, живеещо под прага на бедността. По-малко от 40 % могат да четат и пишат. Новото училище ще осигури безопасна учебна среда на децата от Soupa Serere, които преди са ходели по 4 километра всеки ден, за да посещават друго училище в близко село.


Това е четвъртото училище, построено от Acronis Foundation от стартирането на програмата Schools Initiative през 2018г. Още четири проекта вече са на път и фондацията има за цел да построи 15 училища през следващите 3 години, за да осигури достъп до образование на хиляди момчета и момичета по света.


"Ние даваме възможности. Не само построяваме училищата, но работим с общности, за да прекъснем цикъла на бедност. Всяко училище е страхотна инвестиция в децата и общностите, които поддържаме. Изграждането на ново училище има потенциал да променя животи," каза Maurice Muchene, вицепрезидент по бизнес развитие на buildOn.


За повече информация как можете да подкрепите проектите на Acronis Foundation, моля посетете https://acronis.org/

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK