Фестивал Вино и Храна – Варна 2019

Фестивал Вино и Храна – Варна 2019


Съдържание от БАСВ. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

За седма поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират "Фестивал вино и храна" - Варна 2019 г , който ще се проведе в гр. Варна от 12 до 14 април 2019 г. с любезното домакинство на Varna Mall.бул.Владислав Варненчик‘‘ 186


Фестивалът продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.


Петдест и два щанда на които винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти представят богата и разнообразна гама от продукти, за всички вкусове. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператори.


В трите дни на "Фестивал вино и храна" град Варна се превръща в гурме столица на България. Гурме-зона "Ресторантът" организирана от шеф Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура, гост-готвачите представят авторски менюта с натурални и екологично чисти био продукти.


· 12 април 2019 /петък/:
Отворено за професионалисти (ХОРЕКА) – вход с покани 14:00 – 16:00 ч.
Отворено за граждани: 16:00 - 20.00 ч.
Официално откриване: 16:00 ч.


· 13 април 2019 /събота/:
Отворено: 11:00 - 19.00 ч.


· 14 април 2019 /неделя/:
Отворено: 11:00 - 18.00 ч.

  • Вход за посетители с входен билет от 10.00 лв. за един ден

Фестивал Вино и Храна – Варна 2019

© БАСВ


ЗОНА РЕСТОРАНТ

12.04.2019г. Петък – Шеф ГЕОРГИ РАХНЕВ и ГЕОРГИ КИРОВ


МИКС ОТ ЗЕЛЕНОЛИСТНИ САЛАТКИ


С ЯДКИ ОТ ГРАДИНСКИ ОХЛЮВИ, ЗЕЛЕНИ АСПЕРЖИ МАРИНОВАНИ С МЕНТА, ЕМУЛСИЯ ОТ МАГДАНОЗ
Коктейл‘‘Пролет‘‘/Кампари, кордиал от зелен чай с жасмин,просеко и газирана вода/


ХЛЯБ 100 ЛЕТА – ЕЛЕНА ДРАГАНЧЕВА


ДЕХИДРАТИРАН ПОКЪЛНАЛ ЛИМЕЦ С МАТЧА
лимец 100%, матча, зехтин, заредена изворна вода - сребро, слънце, зеолит, хималайска сол


ФИЛЕ ОТ ЛАВРАК


БОНБОНИ ОТ КОПРИВА ГАРНИРАНИ С КРЕКЕР ОТ ЛИМЕЦ С ПОСЛЕВКУС ОТ СУШЕН ДОМАТ, КРЕМ ОТ АНАСОН
Коктейл‘‘Georgi’s special’’скинос,прясно изцеден сок от лимон ,сироп от мащерка,,грейпфрут битери ,завършени с пухкава пяна


СЛАДОЛЕД ОТ БИВОЛСКО МЛЯКО


СОС ОТ ЯГОДИ И НАР, ХРУПКАВ КРОКАН С ПИСТАЧО
Педро Хименес шери
Часове гурме-зоната: 18:00 / 40 места


13.04.2019г. Събота - CULINARY ARTS INSTITUTE


ДАРОВЕ ОТ МОРЕТО


"КРУДО" ЛАВРАК / САЛАТА МИДИ / ПЮРЕ ОТ КОРЕНОПЛОДНИ/ "КУЛИ" ОТ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ
ХЛЯБ 100 ЛЕТА – ЕЛЕНА ДРАГАНЧЕВА


ЛЮСПИ ОТ ПРЕСОВАН ЛИМЕЦ С БРАШНО ОТ МАСЛИНОВИ СЕМКИ
лимец 100%, брашно от маслинови семки, заредена изворна вода - сребро, слънце, зеолит, хималайска сол


ПУШЕНО И СВЕЖО


ТОПЛО ОПУШЕН ПАЛАМУД / ЯБЪЛКОВ "СУБИС" / ПЯНА ОТ ЛЮЩЯН / ЧИПС ОТ ДОМАШНА ЮФКА / ПРОЛЕТНИ КАРТОФКИ/ ПЯСЪК ОТ ОРЕХИ


Совинъон блан Нобиле 2018 ,ВИ‘‘Логодаж‘‘


ПРОЛЕТНА БЛЯН


МУС ОТ КИСЕЛО МЛЯКО И БЯЛ ШОКОЛАД / ТУИЛЯ ОТ ЛЕШНИЦИ КАРАМЕЛИЗИРАНИ ПРАСКОВИ / ГЕЛ ОТ ПРАСКОВИ И ЛАВАНДУЛА / КЕЙК ОТ МЕНТА
Розе от Пино ноар 2017 ВИ‘‘ Царев брод "


Часове гурме-зоната: 12:00/ 40 места; 15:00 / 40 места


14.04.2019г. Неделя - КРАСИМИР БАНАЛИЕВ & АНИ БОЛАНД


САЛАТА ВАРНА


ЗЕЛЕНА САЛАТА, РОЗОВИ ДОМАТИ, ЛЕНТИ ОТ КРАСТАВИЦИ ГЕРГАНА, РЕПИЧКИ, ЧЕРНИ МИДИ, ТАРАМА ХАЙВЕР ОТ КАЛКАН, МАРИНОВАН ЛУК, ДРЕСИНГ ОТ МАТОЧИНА, СУХАР С ОРЕХИ
Анджелика розе,лимитирана серия Шато Копса


ХЛЯБ 100 ЛЕТА – ЕЛЕНА ДРАГАНЧЕВА


ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ХЛЕБЧЕТА С КВАС
ръж 50% в т.ч. квас, лимец 50%, покълнал лимец, заредена изворна вода - сребро, слънце, зеолит, хималайска сол


СВИНСКО БОН ФИЛЕ & ЧЕРЕН ЛЕТЕН ТРЮФЕЛ


КРЕМ ОТ ЗЕМНА ЯБЪЛКА СЪС ЗРЯЛО СИРЕНЕ ГАУДА, БУЛГУР ПИЛАФ СЪС СУШЕНИ СИНИ СЛИВИ, ТАРТАР ОТ СИН ДОМАТ ПРИГОТВЕН НА BIG GREEN EGG, МОРКОВИ КОНФИ, ЖУ С ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ И САЛВИЯ
Мелник 55 2018 ,лимитирана серия Либера естейт
КРЕМ БРЮЛЕ С БЪЛГАРСКА РОЗА И МАЛИНОВО СОРБЕ
Часове гурме-зоната: 12:00/ 40 места; 15:00 / 40 места
КУВЕРТИ СЕ ЗАКУПУВАТ НА МЯСТО В ПЕТЪК СЛЕД 16.00 Ч. ЗА ТРИТЕ ДНИ!


ТАЛОНИ ЗА ЗОНА ''РЕСТОРАНТ'' МОЖЕ ДА ЗАКУПИТЕ СЛЕД 16.00 Ч. НА 12.АПРИЛ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ФЕСТИВАЛА!

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK