Академия за иновации е платформа, която свързва студенти от всички университети в надпревара за най-добри идеи

Академия за иновации е платформа, която свързва студенти от всички университети в надпревара за най-добри идеи

© Innovation StarterСъдържание от Innovation Starter. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Националното предизвикателство за иновации на студенти - Академия за иновации - Bulgaria Innovation Hackathon е ежегодно събитие, което се провежда с цел насърчаване на студентите да се конкурират в разработването на творчески и иновативни устройства или решения за подобряване на качеството на живот на средата у нас. Улеснява сътрудничеството между университетите в областта на иновациите и работата в мрежа между студенти и преподаватели.


Изданието през 2019 година ще се проведе на 10 и 11 май в Литературен клуб "Перото" на НДК.


Голямата награда за отбора победител през 2019 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел, осигурени с подкрепата на Европейска инвестиционна банка, Европейската комисия в България и технологичната компания Progress. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на събитието.


Състезанието се реализира под формата на 24 часов Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране). В първия ден събитието е отворено за всеки с безплатни лекции по темите иновации, креативност, бизнес развитие, презентиране на стартиращи идеи и др. Във втория ден екипите студенти ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи и решения по следните теми:


- "Войната по пътищата"
- "Обезлюдяване на регионите, грижа за възрастните хора"
- "Здраве и технологии"
- "Чистота, зелени идеи и екология"
- "Комуникационни проекти с полезна социална мисия, които радват хората"


Идеите ще бъдат представени пред престижно жури на 10 и 11 май в НДК, Литературен клуб "Перото".


Предварителна регистрация за отбори студенти, (с до 5 участници), ще тече от януари до началото на месец май в сайта на организаторите ТУК >>.


Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter, в партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK