За втори път тази година Общественият борд на TELUS International в България кани НПО да представят свои проекти за финансиране

Съдържание от TELUS. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

За втори път тази година Общественият борд на TELUS International в България кани НПО да представят свои проекти за финансиране

© TELUS


След първото заседание на борда одобрение получиха 14 проекта с обща финансова подкрепа от 82 600 лева


Отворена е втората покана за финансиране на проекти към читалища, училищни настоятелства, фондации, сдружения и други юридически лица с нестопанска цел от страна на Обществения борд на TELUS International в България. Те могат да бъдат насочени по приоритетните линии на борда - образование, здравеопазване и опазване на околната среда.


Неправителствените организации, които желаят да представят проектните си идеи в полето на образованието, здравеопазването и екологията, могат да направят това в периода от 22 април до 27 май включително на https://web2.telusinternational.com/telus-international-community-board/kandidatstvai.


В края на месец март на своето първо заседание членовете на Обществения борд взеха решение за одобряване на 14 проекти, предлагащи устойчиви решения на обществено значими проблеми. Някои от тях ще работят по направление на приобщаване на младежи с диабет, по използване на алтернативни методи за положително образование, а така също и облагородяване на градската среда, включвайки междукултурен обмен.
За пета поредна година Общественият борд на TELUS International в България подкрепя значими проекти за българското общество, които предлагат решения на актуални проблеми в сферата на образованието, здравеопазването и опазването на околната среда. Пред 2018 година бордът разпредели 150 000 лв. сред 25 проекта, изпълнявани в различни краища на България. Тази година сумата, която ще бъде отпусната за одобрените проекти, е с 20 000 лева повече. Максималната стойност на финансова подкрепа, която може да бъде отпусната на одобрен проект от неправителствена организация е в размер до 7500 лева.


От своето създаване през 2015 г. до момента Общественият борд на TELUS International в България е финансирал общо 78 проекта на обща стойност 504 377 лева. Сред тях са обществено значими проекти на Център за хуманни политики - гр. София, Социалната чайна - Варна, Враца Софтуер Общество - гр. Враца, сдружение "ПОдЛЕЗНО" - гр. София, Асоциация за устойчиви практики "Нашият квартал" - гр. София и други.


Дейността на Обществения борд е част от политиката на корпоративна социална отговорност на компанията, чиято водеща философия е "да даваме, там където живеем".


В България Общественият борд е основан през 2015 г. и е съставен от доказани и обществено признати професионалисти и филантропи, както и от членове на висшия мениджмънт на TELUS International Europe.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK