Интер Експо Център инвестира 1.5 млн. лв. за обновяване на залите и подобряване на услугите си

Промените ще повишат комфорта на клиентите и ще подобрят функционалността на конгресните пространства

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.

Интер Експо Център инвестира 1.5 млн. лв. за обновяване на залите и подобряване на услугите си


Съдържание от Интер Експо Център. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Столичният Интер Експо Център (ИЕЦ) инвестира почти 1.5 млн. лв. в цялостно обновяване на конгресните си зали. "Това е първата толкова мащабна промяна в ИЕЦ от 2009 година насам, когато открихме новите четири халета в комплекса. Обновяването е важна стъпка за нас, защото ще ни позволи да задържим лидерската си позиция в събитийната индустрия и ще ни помогне да посрещнем подобаващо все по-високите стандарти, които нашите клиенти и партньори очакват да видят", коментира Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.


Съчетаване на традиции с иновации


Инвестицията е част от започналата преди няколко години модернизация на ИЕЦ и ще съчетае традицията с иновациите. Мащабната промяна има за цел да повиши комфорта на клиентите и да подобри функционалността на конгресните пространства.


Реновирането обхваща зала "Витоша" (400 кв.м), зала "Родопи" (100 кв.м, която при отваряне към фоайето увеличава пространството си до около 160 кв.м), залите "Рила" и "Пирин", както и фоайе и тераса с обща площ 1100 кв.м.


Мащабната реконструкция залага на модернизация и мултифункционалност. Емблематичната зала "Витоша" ще бъде оборудвана според най-новите тенденции в аудио- и визуалната техника. Благодарение на своята правилна форма, висок таван и липса на колони, залата позволява преобразуването й във всякакъв формат, така че да бъде подходяща за всеки тип събитие. Акустиката в нея ще бъде обновена с най-висок клас материали от германски доставчици. Осветлението също ще бъде изцяло подновено и модернизирано, като ще се заложи на система Dali от ново поколение - природосъобразно и щадящо очите. Грижата за природата и усещането за натуралност ще присъства и във всички останали компоненти на залата. При изграждането на интериора се залага на материали от естествени дървесни влакна.


Надградени ще бъдат и интерактивните възможности на пространството. Зала "Витоша" ще бъде оборудвана с последно поколение curved екран, който благодарение на своята вдлъбната форма ще позволява 360-градусова визуализация, следвайки човешкия поглед и създавайки по-широка панорамна гледка.


Интер Експо Център инвестира 1.5 млн. лв. за обновяване на залите и подобряване на услугите си


Другата зала - "Родопи" - след ремонта ще има възможност чрез специални подвижни стени да се трансформира и разшири към прилежащото фоайе. Резултатът ще бъде увеличаване на площите за малки изложения, съпътстващи конферентни събития, позициониране на спонсори и кетъринг услуги. Освен това ще бъдат обновени изцяло стенните облицовки и таваните с цел модернизация на визията и по-добра акустика. В зала "Родопи" предстои също надграждане и увеличаване на техническите възможности чрез вградена техника – озвучаване, мултимедия и екран.


Интер Експо Център инвестира 1.5 млн. лв. за обновяване на залите и подобряване на услугите си


Повече събития, по-добра атмосфера


В резултат на този внушителен ремонт ИЕЦ очаква привличане на нови и качествени международни събития, тъй като внедрените технически средства и функционалности ще отговорят на последните тенденции и новостите в бранша. Сред бъдещите ефекти от модернизацията са също увеличеният брой на събитията, подобреното усещане на аудиторията заради реновираната климатизация, по-добрата акустика и осветление, подобреното обслужване, комплексните услуги и предлагането на решения и съвети за клиентите.


"През летните месеци, които са по-спокойни, са предвидени серия обучения за персонала. Очаква се още в началото на септември да приемем първите събития от есенния календар. Получаваме доста запитвания за този период и затова е важно да приключим навреме с ремонтните дейности", обобщи зам.-управителят на Интер Експо Център Йоан Младенов.


С над 50-годишна история


Със своята над 50-годишна история и хиляди проекти зад гърба си Интер Експо Център е предпочитана локация за провеждане на събития с различен мащаб и формат - конгреси, български и международни B2B изложения, фестивали, концерти, коктейли, галавечери, корпоративни партита.


Интер Експо Център притежава шест изложбени зали и две прилежащи фоайета с обща закрита площ 16 600 кв.м и с 25 000 кв.м открити пространства. Осем конгресни и семинарни зали с обща площ над 2000 кв.м също допринасят за организирането в ИЕЦ на 28 тематични бизнес изложения годишно и за домакинство на над 420 различни събития, които посрещат около 200 хил. посетители. ИЕЦ е член на UFI (Global Association of the Exhibition Industry), на CEFA (Central European Fair Alliance), на Българско конгресно бюро.


Сред предимствата на конгресния и изложбен център са локацията ("Цариградско шосе", буферен паркинг с 1300 места, метростанция на 5 мин. от летището и на 10 мин. до центъра), комплексните услуги, които предлага, професионалните екипи и доверените партньори. Освен това броят и многообразието на залите позволява на ИЕЦ да бъде домакин на събития с различен мащаб – както с 50 души аудитория, така и с 5000+. Наличната инфраструктура също е сред плюсовете, защото позволява на ИЕЦ да домакинства едновременно няколко големи събития, на различни организатори, независими едно от друго.


В следващите години инвестициите в Интер Експо Център ще продължат с обновяването на останалите конгресни зали, на централното фоайе и част от офисите и складовете, както и с цялостно подобряване на качеството на базата и предоставяните услуги, на комфорта и функционалността.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK