Samsung България: Над 650 учители преминаха през обучения за модернизиране на учебния процес

Samsung България: Над 650 учители преминаха през обучения за модернизиране на учебния процес


Съдържание от Samsung. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Организирани са над 40 обучения в 66 населени места в рамките на локалната програма Smart Classroom на Samsung, част от корпоративната социална отговорност на компанията


През първата половина на годината Samsung и партньорите им от фондация Образование 5.0 проведоха 41 обучения на учители по две програми, вписани в Информационния регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти на МОН – "Създаване на учебно съдържание с добавена реалност (AR) с помощта на онлайн инструмент" и "Създаване на онлайн портфолио на педагогически специалисти и ученици на платформата Smart Classroom". Специално внимание е отделено на бъдещите учители, като през периода са организирани 2 обучения за студенти педагози от СУ "Св. Климент Охридски" и РУ "Ангел Кънчев".


Обучените над 650 учители са от 66 населени места – 30 от които села, в 9 области – София, Пазарджик, Русе, Благоевград, Пловдив, Велико Търново, Враца, Добрич, Шумен, както и над 40 студенти педагози от двата университета. Учителите са от различни видове училища – основни, средни, профилирани и професионални гимназии, както и от детски градини, които проявяват все по-голям интерес към възможностите на добавената реалност в учебните ситуации.


Двете програми са насочени към придобиване на реални практически умения. С особен интерес се ползва единственият по рода си в България инструмент за създаване на образователни ресурси с добавена реалност Smart CreatAR – част от платформата Smart Classroom. В рамките на обучението за работа с него, учителите преминават стъпка по стъпка през процеса на разработване на учебно съдържание с добавена реалност и споделят своите упражнения в мобилното приложение Smart Classroom AR. В него вече има над 250 упражнения на учители, а в процес на одобрение са почти 400 нови. Достъпът до платформата и приложението е напълно свободен и безплатен за учители и ученици от страната.
В обученията по програмата за създаване на онлайн портфолио на платформата Smart Classroom, учителите изготвят своето професионално портфолио, съобразно изискванията на Държавния образователен стандарт и се запознават с елементите на ученическото портфолио.


Обученията са безплатни, тъй като се провеждат в рамките на проекта Smart Classroom, който е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България и се изпълнява съвместно с фондация Образование 5.0 и Infinno.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи са и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.


За Фондация "Образование 5.0"
Мисията на фондацията е развитието на образованието, науката, културата чрез утвърждаване на новите технологии. Дейността й е свързана с организиране на обучения, форуми и събития, издаване и разпространение на учебно и научно съдържание, проучвания и анализи. "Образование 5.0" вярва, че позитивната социална промяна следва да се осъществи благодарение на съвместните усилия на целия граждански сектор, затова организацията цени високо осъществяването на проекти в партньорство. За повече информация: https://edu5.0.bg/
.
За Infinno
С екип от 15 ИТ инженери, Infinno ежемесечно работи и предлага иновативни софтуерни решения по Smart Classroom проектите на Samsung. За повече информация: https://www.infinno.com/en/

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK