Завърши академията за млади таланти Growing Talents на Samsung България

Завърши академията за млади таланти Growing Talents на Samsung България


Съдържание от Samsung. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

На тридневната академия в София ученици от цялата страна усъвършенстваха уменията си за създаване на учебни ресурси с добавена реалност за свои връстници.


Samsung България и партньорите им от фондация Образование 5.0 и Infinno продължават да развиват и модернизират учебния процес. В мобилното приложение Smart Classroom AR вече има над 250 упражнения по различни предмети за всички класове, като в процес на одобрение са още над 350 упражнения. Част от тях са резултат от успешното сътрудничество между учители и ученици в създаването и добавянето на нови упражнения.


Това бе и задачата в рамките на лятната академия Growing Talents, а темата за 2019 г. бе: "Приложение на технологията добавена реалност (AR) в сферата на образованието". Предизвикателството пред отборите от учител и ученици беше да създадат иновативно учебно съдържание, използвайки добавена реалност чрез платформата Smart CreatAR.


Целта на академията беше отборите ученици заедно със своя учител да идентифицират и проучат проблемен въпрос по тема от един или повече учебни предмети и да предложат как да го решат с образователен ресурс – игра, казус или упражнения с добавена реалност (AR). На всеки етап от проекта участниците получаваха подкрепа и обучение от менторите на академията.


Днес, във финалния етап от академията, екипите презентираха своите идеи за учебни ресурси с добавена реалност, които усъвършенстваха през последните три дни.
Победител в академията стана отбор RoboMath от СУ "Сава Доброплодни", град Шумен, с ръководител Ангел Ангелов.


Отборът спечели с идеята си за създаване на ресурси с добавена реалност, предназначени за онагледяване на ръбести и валчести тела по интересен и интерактивен начин, като представи телата с формите на различни известни сгради или природни забележителности. Отбор RoboMath вярва, че такива ресурси могат да помогнат на учениците от 5-и, 6-и и 12-и клас да се запознаят с геометричните тела и да развият своето пространственото мислене, като междувременно се запознаят и с популярни забележителности и обекти по света, използвайки добавена реалност и своя смартфон. Така по естествен и атрактивен начин се осъществят връзки между математиката и предмети като информационни технологии, история и цивилизации, география и икономика.


Останалите отбори финалисти представиха своите идеи за упражнения с добавена реалност в областта на географията и здравословното хранене като превенция за последващи заболявания.


Академията Growing Talents е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung България и локалната програма за дигитализиране на учебния процес в България - Smart Classroom.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи са и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.


За фондация "Образование 5.0"
Мисията на фондацията е развитието на образованието, науката, културата чрез утвърждаване на новите технологии. Дейността й е свързана с обучения, форуми и събития, издаване и разпространение на учебно и научно съдържание, проучвания и анализи. "Образование 5.0" вярва, че позитивната социална промяна следва да се осъществи благодарение на съвместните усилия на целия граждански сектор, затова организацията цени високо осъществяването на проекти в партньорство. За повече информация: https://edu5.0.bg/


За фондация Infinno
С екип от 15 ИТ инженери, Infinno ежемесечно работи и предлага иновативни софтуерни решения по Smart Classroom проектите на Samsung. За повече информация: https://www.infinno.com/en/

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK