Безплатен семинар "Шест тактики за качествен код при работа под стрес" в Endava University

Безплатен семинар "Шест тактики за качествен код при работа под стрес" в Endava University


Съдържание от Endava University. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Шест тактики за запазване на качеството на софтуерния код, когато се работи в условия на стрес, ще представи в София един от водещите софтуерни архитекти в света и главен директор Технологии в Endava – Оуен Уудс. Семинарът ще се проведе на 29 юли от 19.00 часа в Endava University и е насочен към широк кръг от специалисти в IT сферата – софтуерни инженери, тест инженери, мениджъри на проекти, лидери на екипи и др.


"За хората в нашия бранш се случва много често да работят под стрес, като са поставени пред предизвикателствата на сгъстени крайни срокове и специфични бизнес условия. Това може да доведе до компромиси с качеството на кода, които впоследствие се оказват проблем.", обяснява Оуен Уудс. "С верния тактически подход обаче можем да повишим ефективността и да минимизираме риска дори в напрегнати ситуации. Точно това искам да покажа на IT общността в София.", допълва той.


Шестте тактики на Оуен Уудс ще предложат на специалистите комплексен подход, който включва оценка на дългосрочната стойност на техническите решения, използването автоматизация в процесите и запазване на фокуса върху ефективността. По време на семинара ще бъдат представени конкретни примери, а участниците ще имат възможност да зададат и своите въпроси.


Семинарът "Шест тактики за качествен код при работа под стрес" е част от проекта Endava University, който международната компания за IT услуги Endava стартира в София през април тази година. Той предага безплатни отворени събития за българските IT професионалисти и вътрешни обучения на служители, като част от платформата за споделяне на знание, която организацията развива на глобално ниво. В Endava University в София ще се провеждат около 60 специализирани обучения годишно, като част от тях ще бъдат отворени за широката публика. Капацитетът на центъра е над 100 човека, с многофункционални зали с пълно техническо оборудване и възможност за директен онлайн стрийм на семинари. Амбицията на компанията е да привлича лектори със силна експертиза в различни области.


Участието в семинара на Оуен Уудс е безплатно, като е небохдимо предварително записване, тъй като местата са ограничени. Желаещите могат да заявят участие, като попълнят регистрационната форма.


Безплатен семинар "Шест тактики за качествен код при работа под стрес" в Endava University


За Оуен Уудс
Оуен Уудс има над 20 години опит в разработването на комплексни софтуерни решения, предназначени основно за финансовия сектор. От 2015 година е главен директор Технологии в Endava. Той е член на лондонската софтуерна общност, лектор на множество конференции, сред които GOTO Conference, O'Reilly Software Architecture Conference, JAX London и др. Работил е за компании като UBS, BGI, BlackRock и Barclays Global Investors. Уудс е един от водещите експерти в областта на софтуерната архитектура в света, а книгата му Software Systems Architecture е определяна като една от най-добрите в областта. През 2018 година е отличен с наградата Linda N. Northrup Award for Software Architecture на Carnegie Mellon University.


За Endava
Еndava e водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение, които помагат на клиентите да реализират бърза еволюция на бизнеса. Вече 18 години предлага решения на световни лидери от сферите на финанси, търговия, логистика и здравеопазване. Разполага с мрежа oт офиси в Европа и Северна Америка, както и с развойни центрове в 9 държави, сред които и България. В компанията работят над 5500 специалисти.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK