Когато наденицата срещне боба

Първото по рода си побратимяване между с. Житница и с. Смилян ще бъде отпразнувано с голям събор

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Съдържание от Деликатес Житница. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Когато наденицата срещне боба

© Деликатес Житница


На 7 септември 2019 г. ще се проведе първият събор на боба с наденицата в село Житница. Събитието ще отпразнува първото по рода си побратимяване на пловдивското село, което е известно с производството на наденица, и село Смилян – дало името на емблематичния смилянски боб. През месец май жителите на село Житница отправиха покана към хората от село Смилян за побратимяване и то официално стана факт на 15 юли, когато бе подписано споразумението за сътрудничество между кметовете на Житница и Смилян – Цецка Йотова и Чавдар Червенков.


"Поласкани сме, че смилянци приеха нашата покана за побратимяване - споделя Цецка Йотова, кмет на с. Житница. - Нека седнем на една трапеза и да отпразнуваме храната, която носи българския вкус и традиции. Разбира се, кулинарите от цялата страна са добре дошли да се присъединят и да празнуват заедно с нас, както и да премерим сили в приготвянето на това класическо българско ястие."


Съборът ще се проведе на входа на с. Житница, в района на конна база "Тракиец". Организаторите са подготвили класически боб с наденица за своите гости, а известният шеф Андре Токев ще добави щипка модерност в рецептите на събитието. И защото няма събор без музика, на сцената ще излязат Деси Добрева и "Лудо младо бенд", "100 каба гайди" и танцовите ансамбли на с. Житница и с. Смилян.


Когато в началото на месец юни 2019 г. жителите на с. Житница отправиха нестандартна покана за побратимяване на двете села, те заснеха видео обръщение, публикувано на официалния сайт на инициативата, с което канят всички от с. Смилян да се запознаят и побратимят.


Какво включва програмата на събора:


Водещ: Георги Мамалев
10.00 – Откриване с изпълнения от СНЦ "Петнадесет лалета" и фолклорен ансамбъл "Български ритми"
12.00 – Шеф Андре Токев готви Боб с Наденица
13.00 – Комедийна програма с Георги Мамалев
13.30 – Изпълнения от с. Житница и с. Смилян:
Клуб за народни танци "Житница"
Клуб за народни танци "Цветница"
Клуб "Задявки"
Група за изворен песенен фолклор – клуб "Хоро Смиляна"
Детска танцова формация при клуб "Хоро Смиляна"


15.30 – Деси Добрева и "Лудо Младо бенд"
17.00 – Игри на побратимяването
17.30 – "Vivo Montana"
18.00 – Комедийна програма с Георги Мамалев
18.30 - "100 каба гайди"
19.30 – Хорà и народна музика


Повече информация за събора може да откриете тук: https://bobsnadenitsa.bg/


Кампанията, която се осъществява с подкрепата на "Деликатес Житница", цели да припомни на всички, че колкото и да сме различни, винаги има едни общи ценности, които ни обединяват – като традиционните български вкусове и рецепти.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK