Как да предпазим зрението си?

Как да предпазим зрението си?

© Joy OpticsСъдържание от Joy Optics. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Очите ни непрекъснато се движат, получавайки постоянен поток от картини и впечатления. Обикновено, цялата тази дейност се извършва автоматично, без да я отчитаме. Важно е да се идентифицират онези фактори, които биха могли да натоварят или увредят очите ни и да намалят способността ни да виждаме.


Щетите от вредни UVA и UVB лъчи са кумулативни за живота на човека и могат да допринесат за сериозни заболявания на окото и чувствителните зони около очите. За щастие, тези щети могат да бъдат предотвратени чрез носенето на правилните слънчеви очила.


Как да предпазим зрението си?

© Joy Optics


Друг сериозен риск за зрението ни са източниците на изкуствена светлина. Високите технологии управляват нашия живот и го правят по-лесен, както у дома, така и на работното място. Ако искаме да останем фокусирани за по-дълги периоди, докато използваме компютри, смартфони, таблети или други устройства на работа, се нуждаем от ясно зрение. В оптики Grand Optics и Joy Optics ще намерите редица продукти, които ще ви помогнат да имате по-добро и релаксирано зрение, при всякакви обстоятелства. Според вашите нужди, ще ви препоръчаме:
- еднофокусни стъкла- това са стъкла за гледане само на една дистанция. При тях фокусът е равномерен по цялата повърхност на стъклото. Еднофокусните стъкла могат да имат редица екстри: защита от UV радиация, антирефлексно, хидрофобно, липофобно покритие и други.


- офис стъкла - те предоставят големи зрителни полета от близки до междинни разстояния (между половин и четири метра). Изключително подходящи са за работа в офис среда, както и за някои професии, които изискват добро виждане на средни разстояния.


- прогресивни стъкла – препоръчителни са за хора над 45 г., които имат нужда от корекция на зренето на всички дистанции – близка, средна и далечна. Стъклата се изработват чрез специална иновативна технология и имат перфектен естетически вид.


- хората, които прекарват по-голяма част от ежедневието си в затворено помещение и са изложени на синьо-виолетова светлина от LED екраните на своите телефони, компютри и таблети, е добре да изберат стъкла с покритие Blue Protect. То филтрира вредната светлина и възпрепятства преминаването ѝ към окото.
- дигитални стъкла – подходящи са при активно ползване на дигитални устройства (таблети, телефони). Ползата от тези стъкла е най-вече намаляването на умората при дълга работа на дигитални екрани. Изключително подходящи за хора от 30 до 45 г.


Как да предпазим зрението си?

© Joy Optics


Светът става все по-забързан и все по-разнообразен. Компютрите и други устройства играят основна роля в съвремието ни. Налага се да бъдем продуктивни за дълги периоди. Нашето зрение играе ключова роля, особено когато работим пред екрани и дисплеи, затова посветихме месец септември на грижата за зрението, както на нас възрастните, така и на нашите деца.


В рамките на месеца всеки наш корпоративен или ВИП клиент може да се възползва от безплатен тест на зрението, за него или за негов близък ( включително дете над 6 г.) и големи отстъпки за диоптрични и слънчеви очила.


Специалното ни намаление за всички диоптрични очила през целия месец е до -45%. Нивата на отстъпките са както следва:


-35% за очила до 300 лв.
-40% за очила от 301 до 699 лв.
-45% за очила над 700 лв.


Отстъпката на слънчевите очила е от -40 до -70%.


Ако не участвате в нашите програми за лоялни клиенти, то не се колебайте да се включите точно сега. Услугата не е обвързана с условия или разходи, а ви дава право на по-големи отстъпки и допълнителни преференции при пазаруване.


И тъй като е важно да обърнем внимание на децата преди училище, ви напомняме, че както вече стана традиционно, месец септември при нас е посветен на детското зрение. Във всички магазини от вериги Grand Optics и Joy Optics може да направите безплатен тест на зрението на вашето дете. Тестът ще се извършва с авторефрактометър. Апаратът позволява обективно изследване на рефракцията (пречупвателна сила) на окото. Скринингът с авторефрактометър дава добра предварителна оценка на зрителната острота и е подходящ за възрастни и деца над 6 години.


Как да предпазим зрението си?

© Joy Optics


Очите ни трябва да издържат на напрежение в продължение на много часове всеки ден, затова ви препоръчваме при всякакъв дискомфорт и дори при липса на такъв редовно да посещавате очен лекар.
Бъдете отговорни, погрижете се за вашето зрение сега!


За повече информация www.grandoptics.bg и www.joyoptics.bg

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK