Обявиха победителите в конкурса за най-добра снимка и видео Huawei InFocus Awards 2019Съдържание от Huawei. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Обявиха победителите в конкурса за най-добра снимка и видео Huawei InFocus Awards 2019


Конкурсът за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards 2019 приключи и най-добрите снимки и видеа в шестте категории бяха обявени. Общо подадените заявки за участие от всички държави в региона са 123 478, което включва и 10 824 снимки и видеа от България.


Големият победител е творба от Чехия, която истински впечатли професионалното жури. Тя се казва "Den kdy se mi narodila dcera" (Денят, в който моята дъщеря се роди) и е в категория Storyboard. Това е една от най-трудните категории, дори и за опитните фотографи, като в нея авторите трябва да пресъздадат цяла смислена и пленяваща история в колаж от 9 кадъра. Победителят ще получи награда от 10 хиляди евро, мощния лаптоп Huawei Matebook 13, модерния смарт часовник Watch GT и ваучер от 250 долара ваучер от Trip Advisor.


От всички над 123 хиляди изпратени предложение на глобално ниво най-много снимки и видеа идват от Турция, Литва, Полша и България. Освен огромното количество участници в надпреварата, има голямо количество регистриране гласове за "наградата на публиката" – общо 718 068.В България Huawei организира специална едноседмична изложба (2-7 септември), която събра снимки на български участници в надпреварата и посланиците на марката в България Димитър Карниколов и Крис Захариев. Събитието в nOva art space беше посетено от стотици фенове на фотографията.


"В България традиционно има развито фотографско общество и много любители на фотографията. Високите технологии в устройствата на Huawei дават възможност на все повече хора да изразят уникалния си поглед към света във впечатляващи, достойни за изложба кадри. Наша чест и удоволствие е да покажем тези кадри на широката публика у нас." , сподели Емилия Кирилова, PR мениджър на Huawei за България и Северна Македония.


Конкурсът на Huawei има 5 категории, посветени на мобилната фотогорафия - #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard и една на мобилната видеография - Life Now.


Големият победител


Големият победител идва от Чехия и се представя като "Czech_photo". Освен страхотните награди, снимката победител ще бъде публикувана за седмица и в заглавната страница на TripAdvisor в Швеция, Полша, Дания, Австрия, Норвегия, Финландия, Чехия, Гърция, Унгария, Израел, Сърбия, Словакия и Турция. Същият автор е победител с други две снимки и в категория #Emotion Tag и в категория Storyboard.


Голямата награда


Категория: Storyboard


Заглавие: Денят, в който дъщеря ми се роди


Автор: Czech_photo


Страна: ЧехияПопулярният фотограф Йенер Торун, който беше част от журито, споделя за снимката: "Основният фокус на фотографията са емоциите и големият победител разкрива много от тях. От това да чакаш притеснено в болничния коридор, до любовта при първа среща с новороденото в ръцете на майката. Тази композиция от снимки наистина докосна сърцата ни".


Наградата на публиката


Снимката победител в гласуването на потребителите запечатва едно от най-красивите места в Румъния. Снимката е дело на Дан Михай Баланеску и представя красив залез над Източните Карпати. Авторът ще получи Huawei P30 Pro и Watch GT. Снимката се класира на трето място в категория Going the distance.


Награда на публиката


Категория: Going the distance


Заглавие: Fairy tail morning in Bucovina (Приказна сутрин в Буковина)


Автор: Дан Михай Баланеску
Страна: Румъния


Победителите в 6-те категории


Журито определи и победителите във всички 6 категории. Те ще получат 2000 евро, Huawei Matebook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro и ваучер от Trip Advisor. Завършилите на второ място във всяка категория получават Huawei P30 Pro, а тези на трето място - Huawei P30.


#Emotion Tag


В категорията #Emotion Tag авторите трябваше да уловят спонтанните емоции на своите фотографски обекти. По-долу можете да видите всички победители от категорията:


Първа награда


Заглавие: Cesta za snem... (Път към мечтата)


Автор: Czech_photo


Страна: Чехия

Втора награда


Заглавие: Togetherness (Сплотеност)


Автор: irimia.andra


Страна: Румъния


Трето място


Заглавие: Sister Love (Сестринска любов)


Автор: Gevatelem
Страна: ИзраелFaces
Категория Faces събира най-добрите портрети. Ето ги и победителите:


Първо място


Заглавие: "Myśli duma może marzy?" (Мисли...чест...тя може би мечтае?)


Автор: Slodkisoschili


Страна: ПолшаВторо място


Заглавие: Usta (Майстор)


Автор: Adem Ağuş


Страна: Турция
Трето място


Заглавие: Sousedky (Съседи)


Автор: Milan Škop


Страна: Чехия
Hello, Life!
Hello, Life! предизвиква творците да намерят красотата в ежедневни ситуации. Ето и снимките победители:


Първо място


Заглавие: Rainbow estate


Автор: ibreakphotos


Страна: ХърватскаВторо място


Заглавие: Surfer (Сърфист)


Автор: SAGITTA


Страна: Хърватска


Place: 3rd


Заглавие: Going commando


Автор: alexandru.popa


Страна: Румъния

Storyboard


Категорията, в която авторите трябва да пресъздадат цяла смислена и пленяваща история в колаж от 9 кадъра. Ето ги и кадрите, които взеха наградите в тази категория:


Първо място


Заглавие: Výlov Jaroslavického rybníka (Улов на езерото)


Автор: Czech_photo


Страна:ЧехияВторо място


Заглавие: Live music being born (Музиката на живо се ражда)


Автор: Danyhella


Страна:Чехия


Трето място


Заглавие: Game Of Drone (Игра на бръмчене)


Автор: storyinmyeyes

Going the Distance


Going the Distance е категория отредена за любителите на пътувания и на красивите места. Ето кои са снимките, които впечатлиха журито:


Първо място


Заглавие: Empty stadium 1 (Празен стадион)


Автор: Mara Ciubotaru


Страна: РумънияВторо място


Заглавие: Spring of Life / Tree of Hope (Пролетта на живота / Дърво на надеждата)


Автор: Acinom
Страна: РумънияТрето място


Заглавие: Fairy tale morning in Bucovina (Приказна сутрин в Буковина)


Автор: Дан Михай Баланеску
Страна: Румъния
Life Now


Категорията за видеография Life Now дава възможност на любителите на видеото да се включат в надпреварата с 30 секундно видео, което трябва да впечатли професионалното жури. Ето ги и победителите:


Първо място


Заглавие: The best moments of life (Най-добрите моменти от живота)


Автор: Ivan Sholudko
Страна: Украйна


Вижте видеото на: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/71966


Второ място


Заглавие: In Clouds (В облаците)


Автор: Bartosz Chmielewski


Страна: Полша


Вижте видеото на: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/54809


Трето място


Заглавие: Gün batımı ve gece ışıkları (Залез и нощни светлини)


Автор: Aysun Şahin
Страна: Турция


Вижте видеото на: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/eu/view/26644


Трудният избор


В състава на експерното жури, което имаше тежката дума за избора на всички победители в различните категории, са включени Янмин Уанг, президент на Huawei Consumer Business Group Huawei CEE & Nordic, Марчин Тишка, полски моден фотограф, работещ с Marie Claire, Harper's Bazaar, Glamour, Elle и Vogue, Николай Танинг Ренцман, датски фотограф, популярен със своите звездни портрети и пейзажи в социалните мрежи, Ема Свенсън, шведски фотограф на свободна практика, който обикаля света в търсене на най-добрите кадри, Йенер Торун, архитект и фотограф, който трансформира градски среди със своите цветни абстрактни геометрични решения, и Вутеар Кам, френски фотограф от камбоджански произход, базиран в Париж.


Поглед, насочен към развитието на мобилната фотография и видеография


Конкурсът Huawei InFocus Awards доказва, че страхотна снимка може да се направи и без специализирана фотографска техника. Със своята P серия от смартфони и последния модел Huawei P30 Pro компанията застава в основата на развитието на мобилната фотография, която ни позволява да запечатваме страхотни кадри във всеки удобен момент.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK