Джули Суийт става главен изпълнителен директор на Accenture

С това компаниите от Fortune 500, на които лидери са жени, вече са 27

Съдържание от Accenture. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

От днес Джули Суийт, жена с дълга кариера в Accenture, встъпва на поста главен изпълнителен директор на компанията. До този момент тя е отговаряла за бизнеса в Северна Америка, осигуряващ на Accenture повече от 18 млрд. долара приходи за изминалата година – над 50% от общите.


Джули Суийт става главен изпълнителен директор на Accenture

На 51 годишна възраст Джули Суийт става 27-мата жена, управляваща компания от Fortune 500, с което броят на лидерите от този пол в класацията продължава уверено да нараства. Като част от лидерския екип на Accenture през последните 10 години, тя играе важна роля за развитието на бизнес и инвестиционната стратегия на компанията. Назначаването й на лидерската позиция, освен признание за професионалните качества, е показателно за проповядваната от Accenture култура на равенство, а това дава енергия за развитието на креативността и иновациите.


"За мен е истинска чест да застана начело на една просперираща компания. Ще продължа да работя с представителите на Съвета на директорите и вярвам, че заедно ще успеем да хванем вълната на растеж на компанията, като останем фокусирани върху работата с клиенти, създаваме стойност за акционерите и осигуряваме отлични възможности за кариера за професионалистите от екипа ни" – каза Джули Суийт по време на обявяването й като главен изпълнителен директор.


Преди да се присъедини към Accenture, Суийт в продължение на 10 години е партньор в юридическата компания Cravath, Swaine & Moore LLP. Тя има докторска степен от Columbia Law School и е призната като авторитет по въпроси, свързани с иновациите, влиянието на технологиите върху бизнеса и равенство на работното място. Тя е и член на Business Roundtable, екип от главни изпълнителни директори на водещи американски корпорации, формиран с цел насърчаване на публични политики с ориентация към бизнеса.


От Accenture потвърждават, че няма промяна в прогнозите си за бизнеса за последното четиримесечие на годината и за цялата фискална 2019 г.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK