Арх. Борислав Игнатов: Следващият мандат ще бъде труден. Трябват десни оздравителни мерки

В студиото на "Плюс-Минус" по Нова тв кандидатът на Демократична България заяви решимост за нова скорост с нови технологии

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Арх. Борислав Игнатов: Следващият мандат ще бъде труден. Трябват десни оздравителни мерки


Съдържание от Демократична България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Битката е жестока и това показва важността на тези избори. Ясно е, че ще има втори тур. Това означава, че на първият хората ще изберат кой да подкрепят по свое убеждение. На тези избори няма да се избира по-малкото зло. Всеки може да гласува за кандидатът, който харесва и гласът му няма да бъде загубен, каза кандидатът за кмет на Демократична България арх. Борислав Игнатов в студиото на предаването "Плюс-Минус" по Нова тв.


Ние се борим за всеки глас чрез ясна програма и абсолютно конкретни мерки, но основното, което ни различава от останалите, е че назоваваме истинския проблем на София - корупция. Тя е по всички етажи на властта - администрация, обществени поръчки. Единственият начин това да бъде решено, в съвременния свят, е пълна прозрачност чрез инструментите на информационните технологии.


Електронни обществени поръчки, гарантирано прозрачно отваряне на всички оферти едновременно ,без възможност за нещо нагласено, което в момента е масова практика. Дигитализацията е инструмент, който ще помогне технически да бъде невъзможно подправянето на данни при подаването на оферти. Ще въведем електронно обсъждане на заданията за обществени поръчки. Често те водят до дискриминационно предопределяне на един или двама познати до болка участника.


В процеса на прозрачност включвам и общинския съвет. Заседанията му ще бъдат излъчвани онлайн, ще има електронен достъп и до протоколите за това кой как е гласувал. Ще създадем и онлайн канал. Гражданите също, чрез своята дигитална идентичност - Sofia ID, ще могат да получават услуги и информация какво се случва с общината и бюджета, как са обосновани разходите.


Следващия мандат ще бъде труден и трябва да се приложат незабавно десни оздравителни мерки. Тези избори са изключително важни, а ние предлагаме конкретни прагматични решения. В следващите 4 години София ще премине на нова скорост с новите технологии.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK