Как Варна се филмира за 1 минута

Как Варна се филмира за 1 минута


Съдържание от Хотел Интернационал. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

Конкурсът за видео представяне на морската ни столица "1 Мinute Varna" връща рязко лятото и го запомня завинаги


Според прогнозите дори след Хелоуин времето ще е топло и именно слънчевата есен прави още по-невъзможна раздялата ни с лятото, морето и спомените от любими места. Сега е времето за гледане с лека носталгия на всички видеа и снимки и мечти за следващите безметежни дни. Най-хубаво е, когато можем да съчетаем гледката на слънчевото море с градска култура, свежи барове и качествени места за хапване – все неща, които виждаме в новите кратки видеа за Варна. Морската столица е вдъхновила десетки млади хора, които са дали най-доброто от себе си, за да покажат, че тя може да присъства качествено и с интересно съдържание в интернет пространството. Поводът е видео конкурсът "1 Мinute Varna", който отправя предизвикателство към желаещите да участват – те обичат града си, виждат красотата му, въпросът е как да покажат цялото му многообразие само в една минута.


След два месеца снимки, опити, монтажи и вълнения, резултатът е налице - на финала на конкурса са допуснати до гласуване 68 видеа, които са гледани над 40 000 пъти.
Удоволствие е да се види, че талантът няма възраст и това го доказва клипът "Varna, a treasure to keep", направен от дете на единадесет години. Има и интересни участия като "Не къде да е, а Варна", който подобно на най-добрите реклами, успява да задържи вниманието до самия край и същевременно дава много идеи и причини да се качим на колата или самолета и още в петък вечер да сме във Варна, готови за разтоварващ уикенд.


Видеото "Varna, a journey through time and culture" показва, че градът може да бъде и място за алтернативно пътешествие, бавна разходка, която да разкрие дългогодишната история на мястото, особено ако човек си поговори с местните, а в "1 Minute Varna" виждаме морската столица от птичи поглед.


Но на конкурс като на конкурс - отличените участници са трима: първото място и наградата от 5000 лв. печели "Reezy Rane 1 Minute Varna" - задължителен за гледане клип, заради кинематографичните умения на автора, личната му история и естествено - красивите места във Варна и околността. Има и изненада - музиката е специално създадена за клипа и идеален фон, на който изпъква добрата актьорска игра.


"In Motion" и "Варна, миришеш ми на спомен" са другите две видеа, които влизат в топ три. Стар и внушаващ респект град с хубава архитектура може да бъде вдъхновение за младите и да крие местенца, където всяка градска душа да се чувства уютно - това успява да покаже само за една минута "In Motion". Включена е и темата, която ни вълнува всекидневно – природата и опазването й, като всичко това е възможно само благодарение на актьорската игра, която с приятен и закачлив елемент показва Варна от сутрин до вечер в постоянно движение. Във "Варна, миришеш ми на спомени" пък има свтаба, бебе, много сантимент и приятна носталгия. Вижда се красотата на града във всеки сезон, което ни дава страхотен повод да отскочим за паламуд и през ноември.


Конкурсът е организиран от "Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс", по повод 50-ата му годишнина. Селектираните три видеа са не само според оценката на професионалното жури (артиста Явор Янакиев "100 кила", режисьорът Александър Николов, продуцентът Николай "JO" Миланов, рекламната специалистка Райна Серафимова и маркетинг екип на хотел "Интернационал"), но и на най-великия съдник – публиката.


Всички видеа могат да бъдат видени тук, а Варна никога не е била по-близо.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK