Shell дарява гориво за 100 000 лв. за зареждане на линейки в подкрепа на борбата с COVID-19

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Shell дарява гориво за 100 000 лв. за зареждане на линейки в подкрепа на борбата с COVID-19


Съдържание от Shell

"Shell България" дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на центровете за спешна медицинска помощ в страната. В трудната ситуация, породена от разпространението на коронавируса, компанията насочва своето дарение към тези, които се нуждаят от здравни грижи в момента. Така Shell ще подкрепи здравната система в България и медиците, които са на първа линия в битката с COVID-19.


"Благодарни сме на спешните екипи и на медицинските работници като цяло за работата им в тези трудни времена за нашата страна - заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на "Shell България". Важно е да обединим усилията си, за да се справим с изпитанията пред нас, и се радвам, че Shell също може да допринесе за това чрез своята търговска мрежа, дарявайки гориво за линейките на спешната медицинска помощ."


Дарението на Shell България е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването, което е реципиент. Здравното ведомство ще реши как да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво в зависимост от нуждите на отделните медицински центрове в страната.
Търговските комплекси Shell в България продължават да работят със стандартното си работно време, но при строги правила за безопасност. Компанията стриктно следва указанията на Националния оперативен щаб и другите компетентни органи, като въвежда и допълнителни превантивни мерки, за да защити в максимална степен здравето и живота на своите служители, клиенти и партньори.


Shell дарява гориво за 100 000 лв. за зареждане на линейки в подкрепа на борбата с COVID-19


За "Shell България" ЕАД


Shell е на българския пазар от 29 години, като е една от водещите компании в бизнеса с търговия с петролни продукти със своите над 100 обекта. През този период компанията въведе и утвърди високотехнологичните горива Shell V-Power, услугата euroShell Card за отложено плащане и ефективно администриране на автопарка на бизнес клиентите, както и програмата за лоялност ClubSmart. Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти.


Компанията Shell разшири своето бизнес присъствие в България и навлезе в дейностите по търсене и проучване на нефт и природен газ. С решение на Министерския съвет от 16 октомври 2015 г. Shell Exploration and Production (LIX) BV получи разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в площта "Блок 1-14 Хан Кубрат" (с предишно наименование "Блок 1-14 Силистар"), разположена в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Това бе последвано от подписване на договор за търсене и проучване на 23 февруари 2016 г. с Министерството на енергетиката. Договорът за проучване на "Блок 1-14 Хан Кубрат" е за петгодишен срок с право на две удължения от по две години. С решение на Министерския съвет от 21 април 2017 г., последвано от подписване на допълнително споразумение към договора за търсене и проучване, правата и задълженията по разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ бяха прехвърлени на Shell International Exploration and Development Italia S.P.A, считано от 01.08.2017 г. През 2018 г. като партньори в програмата се включиха Woodside Energy с 30% и Repsol с 20%. През второто тримесечие на 2019 г. Shell извърши безопасно проучвателен сондаж "Хан Кубрат-1", с дълбочина 1300 м до морското дъно и обща дълбочина от 4030 м под морското равнище. След приключването на сондажните дейности кладенецът бе запечатан и събраните данни ще бъдат анализирани, за да се определят следващите стъпки в програмата за проучване на "Блок 1-14 Хан Кубрат".


От октомври 2017 г. Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation, е доставчик на летище София, което е най-голямото летище в България.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK