Скачай в маратонките на 27 март!

Остани вкъщи и превърни работния ден в подарък за тялото си!

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Скачай в маратонките на 27 март!


Съдържание от MultiSport

За това ни приканват създателите на Деня на маратонката, който ще се проведе на 27 март в цяла България.


"Хората прекарват най-много време от деня си работeйки или с други думи "седнали пред компютър". Ден на маратонката е възможност да подсетим всеки, че трябва да се грижи за себе си и тялото си, поне толкова, колкото работи седнал", коментира Алиция Любенов, маркетинг мениджър в компанията организатор. В условията на извънредно положение, при което повечето българи ще работят от вкъщи в следващите поне две седмици, темата за движението става още по-актуална. Стандартното ходене до спирката и до работното място, както и разходката в обедната почивка, ще бъдат заменени от ходене от леглото до масата/бюрото и обратно. Затова и организаторите насърчават българските работодатели да мотивират служителите си да обуят маратонки и да се раздвижат, независимо дали работят от офиса или от дома си.


"При тази ситуация най-важното е да сме отговорни към себе си и към околните - да останем вкъщи, ако е възможно, и да намерим начини да се раздвижваме всеки ден. Всяко място е подходящо за спортуване - няколко клека или разтягания до масата у дома могат да променят настроението на човек. Всеки екип може да отдели малко време за групово раздвижване по време на онлайн оперативката сутрин", убедени са хората зад идеята. Това е причината на страницата на инициативата да има материали с конкретни идеи и съвети как може работният ден да се превърне в спортна площадка за 10-15 минути на 27 март, а и защо не и във всеки друг ден през годината.


Скачай в маратонките на 27 март!


"Разбира се денят е и за всички, които обичат или искат да водят по-активен начин на живот - още един повод да си обуем спортните обувки, дори и вкъщи, и да споделим с другите какво спортуваме или какво здравословно си хапваме", с усмивка обяснява Алиция.
Ден на маратонката се провежда за втора поредна година и единствен по рода си в световен мащаб. Над 250 компании и институции от цяла България прегърнаха идеята през 2019 година и над 50 000 души обуха маратонки и се изправиха срещу застоялия начин на живот.


Организатор и инициатор на Ден на маратонката е Бенефит Системс България.


Знаеше ли, че:

  • Първият чифт маратонки е създаден през 1870 г. в Англия;
  • Названието на английски "sneaker" идва от глагола "sneak" - промъквам се - заради меките, гъвкави гумени подметки, с чиято помощ хората се движат много по-тихо;
  • Притежателят на най-много маратонки в света е Марк Фарезе с 3000 чифта на стойност над 750 000 долара.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK