УМБАЛ "Света Марина" в Плевен получи дарение 36 000 лева от БОРИКА АД за закупуването на респираторен апарат

Съдържание от БОРИКА АД. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

УМБАЛ "Света Марина" в Плевен получи дарение 36 000 лева от БОРИКА АД за закупуването на респираторен апарат


Университетската болница "Света Марина" в Плевен получи дарение в размер на 36 000 лева от платежния и картов оператор БОРИКА. С дарената сума болницата ще закупи респираторен вентилатор за интензивни грижи, производство на утвърден немски концерн.


Със заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 27 март 2020 г., УМБАЛ "Света Марина" - Плевен беше определена като едно от лечебните заведения в страната, в които ще се извършва лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. В отделен корпус на болничното заведение е обособено и оборудвано отделение, което разполага с 28 легла за лечение на пациенти с коронавирус. Към днешна дата лечебното заведение разполага с 4 респираторни апарата, които са недостатъчни за обслужване на очакваното количество пациенти.


"В настоящата динамична обстановка на разпространение на COVID-19 за нас е от ключово значение да осигурим необходимата апаратура, за да имаме възможност да предоставяме навременна и животоспасяваща грижа за нашите пациенти", споделя чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев, д.м.н., управител на болницата. "Изключително сме благодарни на мениджмънта на БОРИКА АД за подадената ръка и вярваме, че заедно ще преминем през това трудно за всички ни изпитание", допълва той.


Дарението на БОРИКА за УМБАЛ "Света Марина" идва само седмица, след като компанията обяви, че се включва в борбата с COVID-19 с помощ за децата и дари 35 000 лв. на СБАЛАГ "Майчин дом", 10 000 лв. на фондация "Нашите недоносени деца" и 10 000 на SOS детски селища България.
"Нашата компания винаги се е стремяла да бъде съпричастна на общественозначими каузи. Хубаво е, че виждаме как всеки ден добрите примери се умножават и това дава надежда на цялото ни общество", споделя Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор на БОРИКА. "И в бъдеще ще продължим да помагаме в трудни моменти, включително ангажирайки и служителите ни в благотворителните акции", допълва г-н Вичев.За УМБАЛ "Света Марина" - Плевен:


УМБАЛ "Света Марина" - Плевен е уникална и единствена по рода си високотехнологична, "умна" болница, съсредоточаваща на едно място последните авангардни технологии в медицината, телехирургията и телемедицината с висококвалифициран екип от лекари и здравни специалисти с цел осигуряване на качествено лечение и грижа за пациента. От 2017 г. "Света Марина" - Плевен е със статут на Университетска болница, което я превръща в привлекателна клинична база за обучение на студенти, докторанти и специализанти от Медицински университет - Плевен, както и за развитие на научноизследователска и развойна дейност.За БОРИКА АД:


БОРИКА АД е в основата на технологичната инфраструктура на платежната индустрия в България и лидер в предоставянето на услуги за банковия сектор. Приоритет на дружеството е осигуряването на съвременна картова и платежна среда за финансовите институции, в полза на техните клиенти.
Компанията има дългогодишни традиции в подкрепата на неправителствени организации и участие в инициативи, свързани с осигуряването на по-добри условия за живот и образование на децата на България. Сред утвърдените партньорства на Дружеството са SOS детски селища България, фондация "Нашите недоносени деца" и инициативата "Българската Коледа".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK