ЕКО България дарява 100 000 лв. в борбата срещу COVID-19

Със средствата, веригата бензиностанции закупува дихателни апарати и медицинско оборудване за две болници в страната и подпомага семейства в неравностойно положение от Северозападна България.

ЕКО България дарява 100 000 лв. в борбата срещу COVID-19


Съдържание от ЕКО България. Статията не е част от редакционното съдържание на "Дневник"

В обстановката на пандемия от разпространението на коронавирус, ЕКО България поема конкретни действия, за да подкрепи българските медици и прави дарение от общо 100 000 лв. Средствата са предназначени за закупуването на дихателни апарати и медицинско оборудване за Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в гр. София и Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Свети Георги" в гр. Пловдив.


Двете здравни заведения ще получат безвъзмездно по един инвазивен респиратор от последно поколение, предназначен за лечението на пациенти от всички възрасти, пациентски монитор за следене на жизнените показатели и медицинска помпа за вливания на разтвори и медикаменти. Животоспасяващата апаратура ще бъде доставена и инсталирана още през следващата седмица. Дарението покрива всички разходи по закупуване и монтиране на оборудването. To е оформено спрямо конкретните нужди на двете болници и с цел повече пациенти да получат адекватно лечение в условията на пандемия.


Освен медицинско оборудване към конкретните здравни заведения, компанията ще предостави и средства на фондация BCause за подпомагането на семейства в неравностойно положение от региона на Северозападна България в тази извънредна ситуация.


"Подпомагането на тези, които се борят неуморно на първа линия срещу коварната болест е най-малкото, което можем да направим като израз на солидарност към техните усилия. Дарението ни е продиктувано не само от факта, че е наш дълг да дадем опора на обществото в трудни времена. Като социално отговорна компания вярваме, че единственият начин да се справим е чрез взаимна помощ и предоставяне на качествена медицинска услуга. Действията ни са израз на силната подкрепа на Hellenic Petroleum в борбата с COVID-19. Във всички шест държави, в които Групата присъства, са направени дарителски акции в сферата на здравеопазването и за местните общности", сподели г-н Андреас Триантопулос, изпълнителен директор на ЕКО България.


За ЕКО България


ЕКО България ЕАД стъпва на българския пазар през 2002 година. Компанията е част от най-голямата индустриална и търговска група в Гърция Hellenic Petroleum, с ключова роля в развитието на енергийния сектор в Югоизточна Европа. Успешното развитие на ЕКО България се дължи на главната ѝ мисия - да предлага разнообразие от продукти с гарантирано качество и възможно най-доброто обслужване. Компанията разполага с верига от 91 бензиностанции под марката ЕКО на територията на страната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK